Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Προ των πυλών της Κύπρου η κακοκαιρία «Eva» που έκλεισε στα σπίτια τους κατοίκους της Ελλάδας. Κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογία, σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι αύριο ως τις 20:00 το βράδυ. Ισχυρές καταιγίδες, μεγάλη ένταση βροχής και πιθανό χαλάζι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενσκήψουν αύριο το πρωί, παράλληλα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, αναφέροντας ότι η κακοκαιρία που κατευθύνεται στην Κύπρο, ωστόσο αυτή θα είναι εξασθενημένη.

Δεν αναμένεται να έχουμε φαινόμενα όπως αυτά της Ελλάδας. Αναμένεται να είναι με ηπιότερα τα φαινόμενα τα οποία θα την συνοδεύουν

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα έχουμε καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, άλλα όχι στο επίπεδο που αυτά έπληξαν την Ελλάδα.

Γύρω στις 21:00 το βράδυ, το κέντρο του φαινομένου βρισκόταν στα Δωδεκάνησα, ενώ υπάρχει δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο και τη νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ενώ οι πρώτες νεφώσεις του συστήματος, οι οποίες δεν αναμένεται να φέρουν έντονα φαινόμενα, άρχισαν να επηρεάζουν την Κύπρο ήδη από το βράδυ της Κυριακής.

Ερωτηθείς ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής για το λόγο που τα τελευταία χρόνια η περιοχή πλήττεται τακτικά από έντονα καιρικά φαινόμενα, το απέδωσε εν πολλοίς στην κλιματική αλλαγή.

*Η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική

*Η κίτρινη Προεδιο

Αναλυτικά ο καιρός

Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, που είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Από το μεσημέρι όμως και μετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταιγίδες είναι δυνατόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ παροδικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, αρχικά κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές και σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές παράλιες περιοχές, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε νότιες ορεινές περιοχές, ειδικά την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.