Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες Πουρνάρα

Για ακόμη μία φορά αποφάσισαν να μετατρέψουν σε θέατρο επεισοδίων το Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα οι μετανάστες που διαμένουν σε αυτό. Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα και οι διωκτικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό με τα την πληροφορία για σοβαρά επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς και ξύλα. Άμεσα στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες προχωρούν σε συλλήψεις .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, «η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα με ενισχύσεις στο σημείο από την αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας και τη ΜΜΑΔ, ενώ ακολούθησαν «οχτώ συλλήψεις προσώπων, όλοι ανήλικοι, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση συμπλοκής και επίθεσης εναντίον άλλων προσώπων».

 Το Αρχηγείο Αστυνομίας βλέποντας τα απανωτά επεισόδια  έχει  στελεχώσει επιπλέον τον τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ έχει αυξήσει και τα περίπολα γύρω από το Κέντρο Φιλοξενίας και τις γύρω κοινότητες,

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «ευελπιστούμε ότι με τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, όπως η περίφραξη που θα γίνει, που ήταν και μία εισήγηση της Αστυνομίας, να σταματήσουν να υπάρχουν οι είσοδοι και έξοδοι που δεν ελέγχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας. Για τη διαδικασία πρόσληψης 300 έκτακτων αστυνομικών για το κέντρο, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 23/11».

 
Κατά τις συμπλοκές καταγράφηκαν και τραυματισμοί τόσο από πλευράς εργαζομένων στο κέντρο όσο και μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.