Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πιθξ

Για τη μάχη που έδωσαν ενάντια στον καρκίνο, αλλά και την άνιση μεταχείριση που βίωσαν παρά την αποθεραπεία τους, μίλησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία δύο νεαροί από την Κύπρο.

Η Χριστίνα και ο Ραφαήλ, οι οποίοι διαγνώστηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία με καρκίνο, και βγήκαν νικητές, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστικές υπηρεσίες λόγω του ιατρικού ιστορικού τους.

Γι` αυτό και, όπως οι ίδιοι ανάφεραν, η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Europa Donna Κύπρου και ασφαλιστικών εταιρειών, με βάση την οποία τα άτομα με εμπειρία καρκίνου θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες από ασφαλιστικές εταιρείες για σκοπούς δανειοδότησης για ανέγερση πρώτης κατοικίας, θεωρείται για αυτούς αλλά και για χιλιάδες άλλους καρκινοπαθείς στην Κύπρο ως ιστορικής σημασίας, αφού αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση μιας δυσμενούς αδικίας.

Χριστίνα Αντρέου

Δώσαμε ένα τεράστιο αγώνα για να παραμείνουμε στη ζωή. Αλλά δίνουμε ένα τεράστιο αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή. δεν ζητάω ειδική μεταχείριση  ζητώ τα δικαιώματα που μου αναλογούν ως πολίτης  γιαυτό μπροστά σας σήμερα ζητώ το δικαίωμα στη λήθη

Ραφαήλ Στυλιανού 

Νίκησα τη λευχαιμία όχι όμως το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς βέβαιο θα ήταν ο Ραφαήλ δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει ασφαλιστική κάλυψη. Αυτό που ζητάμε ίση αντιμετώπιση σε ασφαλιστικά προϊόντα χωρίς εξαιρέσεις, αστερίσκους και μικρά γράμματα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τη συνέντευξη τύπου διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Το παρόν του έδωσε ο Υπουργός Υγείας ενώ διαδικτυακά συμμετείχε η Ευρωπαία Επίτροπος για την υγεία.  

 Λουκάς Φουρλάς- Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ

Η Κύπρος και πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι, είναι από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν το δικαίωμα στη λήθη και αυτό μας τιμά.

Στέλλα Κυριακίδου- Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας 

Οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν πια και δεν νοείται να στερούνται πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.


Μιχάλης Χατζηπαντέλα- Υπουργός Υγείας 

Είναι η αρχή για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε, ώστε τα άτομα που τους αδίκησε η ζωή. Να μην έχουν το όποιο μειονέκτημα από κανένα από εμάς.  

Το παρών τους έδωσαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας τους Συνδέσμου Τραπεζών οι οποίοι αναφέρθηκαν σε πτυχές της συμφωνίας.