Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου και να φέρουμε το πολυασφαλιστικό που κανένας δε θέλει από την πίσω πόρτα, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Αναφερόμενος στην χθεσινή εξέλιξη στο δικαστήριο, που όρισε νέα ακρόαση για τις 24 Νοεμβρίου αναφορικά με την έκδοση ή μη διατάγματος για αναστολή της πρόνοιας που απαγορεύει στα συμβεβλημένα με τον ΟΑΥ νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση στους γιατρούς που επηρεάζονται.

Μετά το πέρας διάσκεψης Τύπου,  την Παρασκευή, με θέμα τις βραβεύσεις Μεταμοσχευμένων Αθλητών που έλαβαν μέρος στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων Αθλητών, ο Υπουργός ρωτήθηκε αν υπήρχαν οποιαδήποτε προβλήματα ή αν είχαν ενημέρωση ότι ακυρωθήκαν χειρουργεία, μετά την χθεσινή εξέλιξη για τους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι εδώ και 12 μήνες υπάρχει αυτή η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα «και τη συζητούσαμε όλοι».

«Ήδη δόθηκε μια παράταση από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Νοεμβρίου και δόθηκε ακόμα μια επιπρόσθετη ακόμα τρεις μέρες. Άρα είχαν ευθύνη και οι γιατροί και τα νοσηλευτήρια να προγραμματίσουν οποιαδήποτε ραντεβού έχουν αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Υγείας, «αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, το έχω αναφέρει και χθες, γιατί μπορεί να μιλάμε ότι αυτό το θέμα είναι μόνο για 20 γιατρούς αλλά εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, και να φέρουμε το πολυασφαλιστικό που κανένας δε θέλει από την πίσω πόρτα».

Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις για μέτρα αν δεν υπάρξει στελέχωση, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο ΟΚΥπΥ.

«Θα αναμένω ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ και αν πρέπει το Υπουργείο Υγείας να πάρει οποιαδήποτε μέτρα ή να αναλάβουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, θα το κάνουμε», σημείωσε.  .