Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πόρισμα Κεντρικών Φυλακών

Παρελήφθη νωρίς το απόγευμα, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, το πόρισμα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών που διερεύνησαν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Τουίτερ, «το πόρισμα συνοδεύεται από ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό» και «θα αξιολογηθεί για να ληφθούν αποφάσεις για τον παραπέρα χειρισμό».

Τους ποινικούς ανακριτές Μιχαλάκη Χριστοδούλου, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκο Θεοδώρου, δικηγόρου και Αγαμέμνονα Δημητρίου και Μιχάλη Θωμά, πρώην αξιωματικών της Αστυνομίας και Ποινικών Ανακριτών της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας είχε διορίσει στις 27 Ιουλίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης. 

Οι όροι εντολής τους ήταν η διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης, αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σε σχέση με τη μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των Φυλακών και τη διάπραξη αδικημάτων μέσω αυτών, τη μεταφορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη διάπραξη άλλων αδικημάτων εντός των Φυλακών.