Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ναυαγοσωστης πυργος

Το θέμα του ωραρίου των ναυαγοσωστών επαναφέρει ο όμιλος χειμερινών κολυμβητών Λεμεσού, με αφορμή σημερινό περιστατικό, κατά το οποίο διέτρεξε κίνδυνο πνιγμού ηλικιωμένη γυναίκα, στην Ακτή Ολυμπίων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών Λεμεσού, Έρμα Στυλιανίδη, γύρω στις 6:15 το πρωί, η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ βρισκόταν εντός της θάλασσας, απέναντι από τον ναυαγοσωστικό πύργο, που την ώρα εκείνη δεν ήταν επανδρωμένος.

Κολυμβητές και πολίτες που περπατούσαν στην περιοχή, πρόσθεσε, μπήκαν στο νερό και διέσωσαν τη γυναίκα, μεταφέροντας την στην ξηρά.

«Η περιοχή αυτή επιβάλλεται να έχει επανδρωμένο ναυαγοσωστικό πύργο καθημερινά, από τις 6:00 μέχρι τις 16:00 και για όλο τον χρόνο, με επέκταση του ωραρίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Στυλιανίδη, ο όμιλος έχει αποστείλει δυο επιστολές τα τελευταία δυο χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας συνάντηση για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των ναυαγοσωστικών πύργων και της ασφάλειας των κολυμβητών, ιδιαίτερα σε παραλίες που χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση», είπε και διερωτήθηκε «τι είναι ποιο σημαντικό από την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του ναυαγοσωστικού πύργου στο συγκεκριμένο σημείο, από την 1η Νοεμβρίου, είναι 7:30 με 15:00, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες επανδρώνεται από τις 6:30 μέχρι τις 20:00.