Τηλεόραση Ραδιόφωνο
second party

Για τις εκδηλώσεις του με πρωταγωνίστρια την ηλεκτρονική μουσική, μακριά από καταχρήσεις, μίλησε στο ant1live ο Χριστόφορος Θεοδώρου, ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές εκδηλώσεων ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα. Μαζί με την ομάδα του διοργανώνουν παραγωγές για τους λάτρεις της techno μουσικής τόσο στην Κύπρο αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εν μέσω κορωνοϊου απασχόλησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη διοργάνωση ενός μεγάλου πάρτι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, το οποίο φιλοξένησε 5000 χιλιάδες κόσμο. 

Τι μας αποκαλύπτει για το μουσικό πάρτι-έκπληξη που ετοιμάζει σε μυστική τοποθεσία στη Λεμεσό.

  • Μιλήστε μας για εσάς και πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν την ηλεκτρονική μουσική.

Είμαι Ελληνοαμερικάνος, γεννήθηκα στην Αμερική και σε μικρή ηλικία μετακόμισα στην Κύπρο όπου παρέμεινα μέχρι που έφυγα για σπουδές στην Ελλάδα. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου ταξίδευα στο εξωτερικό, όπου μέσα από την επαφή μου με τέτοιου είδους εκδηλώσεις αλλά και με γνωστούς καλλιτέχνες και dj της  ηλεκτρονικής μουσικής, μου έδωσαν την ιδέα να δημιουργήσω και εγώ τις δικές μου παραγωγές.  Συγκεκριμένα είχα εντοπίσει κάποια κενά, κάποιες ελλείψεις όσον αφορά τη δημοφιλία της συγκεκριμένης μουσικής στην Ελλάδα και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ πιο έμπρακτα και να φέρω τους λάτρεις της μουσικής αυτής σε άμεση επαφή μαζί της, μέσα από τις εκδηλώσεις μου.

Ο Κρις Θεοδώρου
Ο Κρις Θεοδώρου
  • Πότε διοργανώσατε την πρώτη σας εκδήλωση και τι είναι αυτό που τις κάνει αγαπητές στο κοινό;

Η παραγωγή μας ονομάζεται «Second Story» και το πρώτο μου πάρτι ξεκίνησε το 2014 με αφετηρία τη Ξάνθη, σε ένα μικρό μπαρ και έπειτα εξελίχθηκε όλο αυτό και σε μεγαλύτερα μαγαζιά. Η δουλειά μας αγαπήθηκε από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το «Second Story» το οποίο αποτελείται από μία ομάδα ατόμων με τους οποίους διοργανώνουμε ανάλογες εκδηλώσεις σε Κύπρο, Ξάνθη, Ρόδο, Κομοτηνή, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κορυφαία ονόματα του εξωτερικού της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και με έλληνες καλλιτέχνες επίσης. Δώσαμε την ευκαιρία σε ανερχόμενους dj της Ελλάδας που ασχολούνται με αυτού του είδους τη μουσική, να ακουστούν και να ξεκινήσουν τη δική τους καριέρα. Αυτός είναι και ένας από τους σκοπούς του Second Story, να δώσουμε βήμα σε νέα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε το clean clubbing, τη διασκέδαση δηλαδή μακριά από καταχρήσεις

Παράλληλα, στόχος μας είναι να προωθήσουμε το clean clubbing, τη διασκέδαση δηλαδή χωρίς καταχρήσεις καθώς υπάρχει μια υπόνοια που συνδέει το συγκεκριμένο είδος μουσικής με τα ναρκωτικά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αποβάλουμε από τον κόσμο αυτή τη σύνδεση και να αποδείξουμε πως μπορείς να ακούς techno μουσική και να διασκεδάζεις μακριά από ουσίες και καταχρήσεις.

Η μουσική που παίζει στις εκδηλώσεις μας είναι techno και house, ανάλογα φυσικά με τον guest dj που φιλοξενούμε σε κάθε μας πάρτι. Μερικοί κορυφαίοι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο που παρευρέθηκαν στα πάρτι μας είναι οι Argy, Detlef, Yulia Niko, Coeus, Diass, Pablo Fierro, Pierro Pirupa, Sabb, Echonomist, Cj Jeff, Angelo, Dakar, Betoko κ.α.

Αυτό που επίσης κάνει τις εκδηλώσεις μας να ξεχωρίζουν είναι οι τοποθεσίες που κάθε φορά πραγματοποιούνται. Έχουμε διοργανώσει πάρτι σε πλοία, σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και τις πλείστες φορές η τοποθεσία είναι μυστική και αποκαλύπτεται μία ημέρα πριν το event.

  • Πριν από λίγο καιρό απασχολήσατε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από ένα πάρτι που διοργανώσατε εν μέσω πανδημίας, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Είδα την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από το κλίμα εκείνης της περιόδου και να διασκεδάσει για λίγο, έτσι αποφάσισα να το διοργανώσω. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε πέρυσι εν μέσω πανδημίας όπου όλα τα νυχτερινά μαγαζιά στην Ελλάδα ήταν κλειστά. Έτσι με πρωτοβουλία δική μου, νοίκιασα το χιονοδρομικό στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας για να πραγματοποιηθεί το πάρτι πάνω στις πίστες του χιονοδρομικού, το οποίο δεν λειτουργούσε εκείνη την περίοδο. Έτσι 50 λεωφορεία από την Ελλάδα έφτασαν στο Μπάνσκο. Ο κόσμος μπορούσε να περάσει τα σύνορα και να παρευρεθεί στην εκδήλωση με την υπόδειξη αρνητικού μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό. Το μεσημέρι της ίδια μέρας πραγματοποιήσαμε πάρτι στο χιονοδρομικό και το βράδυ πάρτι σε ένα από τα μεγαλύτερα νυχτερινά μαγαζιά του Μπάνσκο.

Περιμέναμε 1000 άτομα και ήρθαν 5000 χιλιάδες

  • Πως βίωσε ο κόσμος το γεγονός πως εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες καραντίνας τους δόθηκε η ευκαιρία να παραστούν σε ένα πάρτι και να ζήσουν για λίγο προ κορωνοϊού στιγμές.

Περιμέναμε γύρω στα 1000 άτομα και τελικά παρευρέθηκαν 5000. Η απήχηση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και αυτό γιατί ο κόσμος είχε υπερβολική ανάγκη να ξεσκάσει και να διασκεδάσει, αφήνοντας για λίγο πίσω τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώναμε εν μέσω κορωνοϊού.

  • Πότε είναι προγραμματισμένες οι επερχόμενες εκδηλώσεις σας;

Το πάρτι στο Μπάνσκο θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Δεκέμβριο και ανυπομονεί πολύ ο κόσμος για αυτό. Το ερχόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου διοργανώνουμε ένα μεγάλο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στη Λεμεσό σε μυστική τοποθεσία η οποία θα αποκαλυφθεί την ίδια ημέρα μέσα από ειδικό barcode που θα σταλεί σε όσους θα παρευρεθούν. Σε αυτό το πάρτι θα φιλοξενήσουμε σχεδιαστές και καλλιτέχνες στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να προβάλουν ρούχα από τις συλλογές και τα έργα τέχνης τους. Άρα είναι πάρτι τα οποία συνδυάζουν μουσική, μόδα και τέχνη.

Μπορούμε να ακούμε ηλεκτρονική μουσική και να διασκεδάζουμε νηφάλια

Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούμε προωθούν τη διασκέδαση χωρίς καταχρήσεις. Στο event θα υπάρχει και φαγητό κάτι που δεν συνηθίζεται να προσφέρεται σε τέτοιου είδους διασκέδαση και έχει ως απώτερο σκοπό οι παρευρισκόμενοι να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν και να φάνε, παραμένοντας ωστόσο νηφάλιοι.