Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Στο περίμενε για άλλες είκοσι μια ημέρες θα ευρίσκονται οι γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ και παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε νοσηλευτήρια που είναι στο ΓΕΣΥ.

Το δικαστήριο όρισε νέα ακρόαση για τις 24 Νοεμβρίου αναφορικά με την έκδοση ή μη διατάγματος για αναστολή της πρόνοιας που απαγορεύει στα συμβεβλημένα με τον ΟΑΥ νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομάδας Γιατρών εκτός ΓεΣΥ, Σάββας Καδής

Έγινε η ακρόαση και ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 24 του μηνός, σε τρεις εβδομάδες. Θέλουν να μελετήσουν οι εναγόμενοι τη δικογραφία για να τοποθετηθούν, οπότε πάμε προς νέα αναβολή και εμείς μένουμε ξεκρέμαστοι, κυρίως οι ασθενείς μας

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 αυτή τη φορά το Υπουργείο Υγείας δεν προτίθεται να εκδώσει νέα εγκύκλιο που να επιτρέπει στους γιατρούς να προβαίνουν σε ενδονοσοκομειακές πράξεις σε νοσηλευτήρια μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή

Τα εξωνοσοκομειακά δικαιούμαστε να τα κάνουμε στα νοσοκομεία, δεν δικαιούμαστε σύμφωνα με τη νομοθεσία ή σύμφωνα με τα όσα έλεγαν καλύτερα οι δικηγόροι του ΟΑΥ είμαστε νόμιμοι στο να εξασκούμε το λειτούργημα της ιατρικής στα νοσηλευτήρια όπως κάναμε μέχρι τώρα

Στο μεταξύ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάλεσε τον  Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να συμμορφωθεί.

Άμεση ήταν και η απάντηση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Σημειώνει ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. 


«Η Εγκύκλιος του Οργανισμού για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, στην οποία τίθεται η απαγόρευση στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς ισχύει και επομένως η περίοδος προσαρμογής και το εύλογο χρονικό διάστημα που δόθηκε για πλήρη συμμόρφωση έχει λήξει», σημειώνει ο Οργανισμός.

Στο μεταξύ το πρωί ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Σταύρος Μιχαήλ βρέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου και είχε την πρώτη του συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Υγείας. 

Με τον  ίδιο να δηλώνει πως «θα αγωνιστώ για ένα μονασφαλιστικό οργανισμό, όπως τον ψήφισε η Βουλή, ο οποίος θα είναι βιώσιμος και θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες».