Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθ

Μετά από την καταγγελία που προέβη την Τετάρτη (02/11)  το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με ηλεκτρονικό υπολογιστή που κλάπηκε πριν λίγους μήνες και τους επιστράφηκε φορτωμένος με λογισμικά παρακολούθησης, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος, Έφη Ξάνθου, σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», μίλησε για τις υπόνοιες πίσω από το περιστατικό ενώ παράλληλα κατήγγειλε την Αστυνομία Πάφου για καθυστέρηση διερεύνησης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. 

Η κ. Έφη ανέφερε πως, ο υπολογιστής όταν βρέθηκε, παραδόθηκε στο Κίνημα των Οικολόγων και ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα λογισμικό το οποίο καταγράφει τις διεργασίες που κάνει ένας υπολογιστής. 

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο γιατί τα συστήματα που έχουν στο Κίνημα Οικολόγων σε όλες τις επαρχίες είναι ενωμένα και υπάρχει διασύνδεση μέσω συγκεκριμένου προγράμματος. 

«Όταν αντιληφθήκαμε τα προβλήματα με το λογισμικό κάναμε καταγγελία όμως υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρέμβαση στον Αρχηγό της Αστυνομίας για να προκύψει διερεύνηση», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι μετέπειτα, όταν η Αστυνομία Πάφου κατάλαβε την σοβαρότητα της υπόθεσης, έστειλε τον διερευνώνται λειτουργό στη Λευκωσία για να πάρει καταθέσεις  

Υπάρχουν κάποιες υπόνοιες για τους λόγους τους όποιους ο υπολογιστής κλάπηκε για να επιστραφεί με το συγκεκριμένο λογισμικό και ένας από αυτούς όπως είπε η κ. Έφη, είναι ότι η κλοπή έγινε για να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε συγκεκριμένα τεκμήρια για υποθέσεις που «έτρεχαν».