Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Νέα αναστάτωση στα νοσηλευτήρια, με τις συντεχνίες να καταγγέλλουν τον ΟΚΥπΥ γα κωλυσιεργία στη στελέχωση των νοσηλευτηρίων και να προειδοποιούν με μέτρα αν δεν λυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.  


«Το θέμα της στελέχωσης πλέον έχει γίνει ένα διαχρονικό πρόβλημα», ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, Θεόδωρος Πετέλης ο οποίος όπως τόνισε ζητούν από τον ΟΚΥπΥ σαφή χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσηλευτηρίων να λυθεί. 
«Αν συνεχίσει ο ΟΚΥπΥ να κωλυσιεργεί τότε δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να λάβουμε μέτρα μεταξύ των οποίων και απεργιακά». 


Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα οι συντεχνίες είχαν συνομιλία με τον Διευθυντή του Οργανισμού ο οποίος κατά τα λεγόμενα του κ. Πετέλη εξέφρασε την  πρόθεση όπως επανεκκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαβουλεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει δεσμευτεί ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα.  


Το πρόβλημα της υποστελέχωσης νοσηλευτών παρατηρείται παγκύπρια κατά τα λεγόμενα του κ. Πετέλη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείο της Πάφου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τα παιδιατρικά τμήματα, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στις εντατικές.