Τηλεόραση Ραδιόφωνο
15χρονη

Τέσσερις και πλέον ώρες διήρκησε η διαδικασία εκταφής της σορού της 15χρονης που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο στο Μακάρειο Νοσοκομείο και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ιατρική αμέλεια, μετά από καταγγελία που έκανε η οικογένεια.

Η διαδικασία άρχισε στις 09:00 το πρωί σε κοιμητήριο της Λευκωσίας, στην παρουσία αστυνομικών, ιατροδικαστών και μελών της οικογένειας της άτυχης μαθήτριας. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε «αυτή η προσπάθεια γίνεται για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε οποιαδήποτε μαρτυρία χρειάζεται  έστω και ελάχιστη για να μπορέσουμε να έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας για να δούμε ακριβώς τι έχει συμβεί στην υπόθεση που έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο».
Τα πάντα γίνονταν με προσοχή και υπό την καθοδήγηση των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου. Ενώ παρίσταντο ανθρωπολόγος και η εξ Ελλάδος Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου εκ μέρους της οικογένειας

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν κάποιες απαντήσεις, πεπεισμένοι όχι  δεν υπάρχει κάτι σίγουρο για αυτό και εμείς είχαμε αποταθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία ακριβώς για να  μας ενημερώσουν αν μετά από τόσο χρονικό διάστημα αν γίνει κάποια εκταφή και νενομισμένη νεκροτομή εφόσον δεν έχει διενεργηθεί, αν μπορούν να προκύψουν κάποια στοιχεία δεν αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο».

Λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι η σορός της 15χρονης μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τη νενομισμένη νεκροτομή.
Η διαδικασία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διήρκησε δύο περίπου ώρες. Λήφθηκαν διάφορα δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με την ελπίδα ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά από οκτώ μήνες. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δυο γιατροί του Μακάριου νοσοκομείου αλλά και ένας πανεπιστημιακός ιατρός που συνεργάζετο με το νοσοκομείο.

15χρονη
15χρονη
15χρονη
15χρονη