Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών διοργανώνει την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, στο Κοινοτικό Κτήριο και στην Πλατεία Τεμβριάς, από τις 11:00 έως και τις 14:00, την εκδήλωση «ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» και προσκαλεί όλους να παρευρεθούν για να στηρίξουν με την παρουσία τους τις πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποσκοπεί στην διαφώτιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη της αιμοδοσίας, τον ρόλο και τη σημασία του συμβατού δότη μυελού των οστών, καθώς και τη μεταθανάτιο δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση. Μέσω αυτών των υπέρτατων πράξεων ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας, εκπληρώνουμε κοινούς στόχους για την κάλυψη των κοινωνικών μας αναγκών και παράλληλα αναδύονται οι αξίες ζωής, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, όπου μικρές και καθημερινές πράξεις, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα διεξάγεται αιμοδοσία από το Κέντρο Αίματος Έγκωμης, και δειγματοληψία σάλιου, με σκοπό την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Επίσης, το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων και ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου θα παρέχουν πληροφόρηση ως προς τη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο δωρητών οργάνων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα την  οδική ασφάλεια και την μεταμόσχευση οργάνων, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας και του Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων.

Επιδιωκόμενος στόχος είναι η συμμετοχή της νεολαίας, αλλά και οικογενειών με τα παιδιά τους. Για τον σκοπό αυτό θα λειτουργούν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού.