Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιλυ

«Βροχή» τα εντάλματα σύλληψης για τα εκτεταμένα επεισόδια και τις εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή 28/10 στο «Πουρνάρα».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άλλα 70 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί τις τελευταίες ώρες, με τις Αρχές να βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εκτέλεσης τους. 

Θυμίζουμε πως για την υπόθεση εκδόθηκαν ακόμη 5 εντάλματα σύλληψης με το ένα να έχει εκτελεστεί το βράδυ της Κυριακής (30/10).

Το Κέντρο Φιλοξενίας θύμιζε εμπόλεμη ζώνη για τρεις ώρες, με ομάδες μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων της Αφρικής επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους εντός του κέντρου, ρίχνοντας αντικείμενα και ανάβοντας φωτιές.

Αρκετοί από τους μετανάστες που είχαν προσπαθήσει να φύγουν από το Πουρνάρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έχουν επιστρέψει εκεί, από τα σοβαρά επεισόδια, ένας μετανάστης κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκαν επίσης άλλοι μετανάστες, καθώς και δυο μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας του κέντρου.  

Η κατάσταση δεν άργησε να επεκταθεί και εκτός του κέντρου με όσους μετανάστες δεν είχαν εμπλακεί στα επεισόδια να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν, παίρνοντας  μαζί τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Απελάσεις και περίφραξη χώρου

Με την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής μεταλλικής περίφραξης και την άμεση απέλαση όσων εμπλέκονται στα επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, επιδιώκει η Κυβέρνηση να τερματίσει τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν κατά καιρούς στην Κοκκινοτριμιθιά. 

Με αυστηρό ύψος, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής υπέδειξε πως αυτή η χώρα δεν είναι δυνατό να υποδέχεται ανθρώπους οι οποίοι καταχρώνται τη φιλοξενία μας, σε δηλώσεις μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε με το κοινοτικό συμβούλιο και με τον Κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς.

Μετακίνηση του «Πουρνάρα» ζητά η κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς

Την άμεση μετακίνηση του Κέντρου Φιλοξενίας Πουρνάρα ζητά επιτακτικά η κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς θεωρώντας ότι τα πρόσφατα επεισόδια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» στις 31/10, ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθίας Χριστάκης Μελετιές τόνισε ότι είναι απαίτηση -πλέον- της κοινότητας να μετακινηθεί το Κέντρο και να πάει κάπου αλλού.  «Με την παρουσία του Κέντρου Φιλοξενίας στην κοινότητά μας, έχουμε εξυπηρετήσει το κράτος  εδώ και 7 χρόνια. Έχουμε υποστεί όλα τα προβλήματα και πρέπει να αναλάβει και κάποιος άλλος το κόστος. Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Κύπρου. Στην κοινότητα δεν υπάρχει το γενικό αίσθημα ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Μελετιές.