Τηλεόραση Ραδιόφωνο
\]π[=

Νέα τεκμήρια έχουν προστεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών  όσον αφορά την υπό διερεύνηση δολοφονία  του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Tansu Cidan την περασμένη Πέμπτη μέσα στις Κεντρικές Φυλακές.


Στα πλαίσια της διερεύνησης, κλιμάκιο ανακριτών μετέβη εκ νέου χθες στις Κεντρικές Φυλακές, όπου σε καλάθους εντοπίστηκαν ρούχα με κηλίδες αίματος και κομμάτια από ξύλα σπασμένα, που εκτιμάται ότι με αυτά τον χτυπούσαν τον 41χρονο και παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.


Σχολαστικά, μελετάται επίσης και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης  των φυλακών, το οποίο καταγράφει τον 41χρονο να  βγαίνει από το κελί του με αριθμό 4 και εισέρχεται στο κελί 7, του  Τούρκου κρατουμένου ο οποίος φέρεται να  είναι ο βασικός ύποπτος. Από εκεί  φαίνεται να βγαίνει μετά από  αρκετές ώρες σκεπασμένος με σεντόνια και  συνοδευόμενος από τρία άλλα πρόσωπα επιστρέφει στο κελί του.

Ο Τούρκος βασικός ύποπτος, συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο κελί του θύματος, με την τελευταία φορά που μπήκε να είναι λίγο πριν τις 9 το βράδυ, της Πέμπτης συνοδευόμενος από δυο συγκρατούμενους του.

Λήψη επιπλέον καταθέσεων


Η λήψη καταθέσεων στο μεταξύ συνεχίζεται τρεις από τους  οκτώ υπόπτους που είναι υπό κράτηση έδωσαν εκ νέου κατάθεση στους ανακριτές, ενώ επιπλέον καταθέσεις υπήρξαν και από δεσμοφύλακες.

Οι αρχές δεν  αποκλείουν νέες συλλήψεις αλλά και να μην ανανεωθεί το διάταγμα προφυλάκισης  σε μερικούς από τους οκτώ.  

Όσον αφορά το κίνητρο πίσω από το έγκλημα που συντάραξε τις  κεντρικές φυλακές  πιθανότερο  σενάριο θεωρείται θύμα και δράστες να είχαν διαφορές σε σχέση με υποθέσεις ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 5 δεσμοφύλακες και ένας λοχίας των κεντρικών οι οποίοι ήταν καθήκον το βράδυ της Πέμπτης, ενώ για άλλους 4 δεσμοφύλακες έχει ζητηθεί η πειθαρχική δίωξη, για παρεμφερή ζητήματα.