Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πουρναρα μεταναστες

Την άμεση μετακίνηση του Κέντρου Φιλοξενίας Πουρνάρα ζητά επιτακτικά η κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς θεωρώντας ότι τα πρόσφατα επεισόδια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθίας Χριστάκης Μελετιές τόνισε ότι είναι απαίτηση -πλέον- της κοινότητας να μετακινηθεί το Κέντρο και να πάει κάπου αλλού.  «Με την παρουσία του Κέντρου Φιλοξενίας στην κοινότητά μας, έχουμε εξυπηρετήσει το κράτος  εδώ και 7 χρόνια. Έχουμε υποστεί όλα τα προβλήματα και πρέπει να αναλάβει και κάποιος άλλος το κόστος. Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Κύπρου. Στην κοινότητα δεν υπάρχει το γενικό αίσθημα ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Μελετιές.

Ανέφερε επίσης ότι οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς είναι σε αναβρασμό μετά τα τελευταία επεισόδια. «Εμείς προειδοποιούσαμε ότι οι μικροκλοπές και οι μικροαταξίες θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή γιατί υπάρχει ανοχή. Το περιβάλλον για τους πρόσφυγες είναι ευνοϊκό και η νομοθεσία είναι πολύ χαλαρή. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι φοβούνται για την ασφάλεια τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους», σημείωσε.  

«Κάποιος πρέπει να δει κι εμάς. Είμαστε κι εμείς Κύπριοι πολίτες και έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως δικαιώματα έχουν και οι πρόσφυγες που τα διεκδικούν καθημερινά» δήλωσε.  

 Ο κ. Μελετιές περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κέντρο: «η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήσυχη. Τους έχουν μαζέψει όλους και τους έχουν βάλει μέσα στο Πουρνάρα.  Το Πουρνάρα είναι διάτρητο καθώς υπάρχουν διάφορα σημεία για να μπαινοβγαίνουν οι πρόσφυγες. Έχουν κόψει τις περιφράξεις και έχουν δημιουργήσει 6-7 σημεία εισόδου- εξόδου.

Η κατασκευή της μεταλλικής περίφραξης μπορεί να δώσει λύσεις καθώς δεν θα μπορούν όσοι μένουν στο Κέντρο να εξέρχονται και τα βράδια δεν θα μπορούν να εισέρχονται άλλοι. Άκουσα τα μέτρα του Υπουργού Εσωτερικών. Το πρόβλημα εδώ πρέπει να λυθεί ριζικά».

Βίντεο με δηλώσεις του Κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς και της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας