Τηλεόραση Ραδιόφωνο
europa

Ξέχασαν τη ζέστη που επικρατούσε σήμερα και έτρεξαν.

Άλλοι είκοσι, άλλοι δέκα, άλλοι πέντε και άλλοι τρία χιλιόμετρα, όλοι όμως με ένα στόχο και θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα... αυτό της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, η Europa Donna διοργάνωσε τον φιλανθρωπικό αγώνα «Race for The Cure» που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έτρεξαν στον αγώνα των είκοσι χιλιομέτρων, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν υπάρχει πίστη σε στόχους, αυτοί μπορούν να κατακτηθούν.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του διερωτήθηκε τι είναι είκοσι χιλιόμετρα μπροστά στην αγωνία που περνά ένας άνθρωπος και συγκίνησε εξιστορώντας πώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν καθημερινά όσες γυναίκες νοσούν από καρκίνο.

«Η μητέρα μου πολέμησε τον καρκίνο, ενώ της έδιναν τρεις μήνες ζωή, έζησε δέκα χρόνια, η γιαγιά μου πολέμησε τον καρκίνο, η θεία μου ακόμα πολεμάει τον καρκίνο εδώ και δεκαπέντε χρόνια, πριν μια εβδομάδα μια ξαδέλφη μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού άρα ξέρω τι περνάτε κάθε μέρα.», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. 

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε την περασμένη Πέμπτη η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Μαίρη Περδίου, δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα στη λήθη, και τόνισε το γεγονός ότι ην Κύπρος κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που υιοθετεί το μέτρο.

«Μια διάκριση επιτέλους εξαλείφεται. Αυτή η επιτυχία μας επιβεβαιώνει ότι οι πορείες διεκδίκησης που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια με τις ροζ φιγούρες φέρνουν αποτελέσματα», επισήμανε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Μαίρη Περδίου. 

Οι διοργανωτές απένειμαν και βραβεία σε όλους κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι, δεύτεροι και τρίτοι στους αγώνες των είκοσι, δέκα, πέντε και τριών χιλιομέτρων.