Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρακολουθήσεις

Η ειδική Eπιτροπή της Ευρωβουλής για τις παρακολουθήσεις, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη έκθεση, αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα των παρακολουθήσεων και το λογισμικό Pegasus.

Οι ίδιες πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Ρόζα Τουν ζήτησε από το Προεδρίο της Ομάδας να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Σαββίδη, προκειμένου να τους παραδώσει την εν λόγω έκθεση.

Όπως ακόμα πληροφορείται ο ΑΝΤ1, το αίτημα αναμένεται να υποβληθεί κατά την συνάντηση που θα έχει η Επιτροπή με τον κ. Σαββίδη, και σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 02 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε από χθες ο ΑΝΤ1, η Λευκωσία απέστειλε επιστολή πέντε σελίδων στην Ευρωβουλή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ειδική Ομάδας της Αστυνομίας για το Κυβερνοέγκλημα, έχει εξετάσει από το 2019, 85 συνολικά υποθέσεις επιθέσεων κατά συστημάτων πληροφορικής, και ότι καμία από τις επιθέσεις αυτές δεν σχετίζονται με το Pegasus, ή με ανάλογα λογισμικά παρακολούθησης.

Στην απάντηση της Λευκωσίας προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, επισημαίνεται ότι ο Όμιλος NSO δεν είναι εγγεγραμμένος στην Κύπρο, και ότι δεν φαίνεται να κατέχει μετοχές άλλης νομικής οντότητας. Σημειώνεται πάντως ότι μέλη του ΔΣ του Ομίλου NSO, έχουν συστήσει ή αγοράσει έξι εταιρείες στην Κύπρο. Τρεις είναι εταιρείες λογιστών, ενώ άλλες τρεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης και της έρευνας.