Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νουρής έκθεση ζωγραφικής

O Φίλιππος Νικολαΐδης είναι μια από τις περιπτώσεις που μπορεί αβίαστα να χαρακτηριστεί ταλαντούχος καλλιτέχνης αλλά που αδίκησε τον εαυτό του, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής προλογίζοντας την έκθεση «Το ταξίδι της μούσας» του καλλιτέχνη.

Ο κ. Νουρής επεσήμανε ότι η σεμνότητα του, δεν του επέτρεψε να μοιραστεί με τον κόσμο τα δημιουργήματα του καθώς ζωγραφίζει εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, προσθέτοντας ότι "δεν ήταν καθόλου εύκολο να τον πείσουμε  να πραγματοποιήσει επιτέλους αυτή την πρώτη έκθεση".

Ανέφερε πως ο Νικολαϊδης αγαπά με πάθος αυτό που κάνει, θεωρεί τους πίνακες του αποκλειστικά δικό του κτήμα.

Πρόσθεσε πως η ενασχόληση του με το πινέλλο  ήταν παρούσα κατά την διάρκεια των σπουδών του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο. Ανέφερε πως ιδιαίτερα στην Αθήνα φρόντισε να απεικονίσει τα στενά δρομάκια της Πλάκας, να φωτογραφίσει και να ζωγραφίσει γραφικούς τύπους της Παλιάς Αθήνας και γενικά να εκμεταλλευτεί την εκεί παρουσία του, πρώτα για να εξερευνήσει τα θέλω του και στη συνέχεια για να βρεί αυτό τελικά που έψαχνε.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ξανασυντήθηκε με τον μέντορα του, τον αείμνηστο Οικονόμου και τότε απλά μαζί, έβαλαν την τελική πινελλιά στην καλλιτεχνική ολοκλήρωση του Φίλιππου, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας πως ήταν τότε που βρέθηκε η ταυτότητα για τον καλλιτέχνη Φίλιππο Νικολαίδη ο οποίος έκτοτε πορεύεται με την δική του θεματολογία, την δική του τεχνοτροπία, τον δικό του τρόπο έκφρασης και επιλογής θεματολογίας.