Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γυναίκες Υπαξιωματικοί

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου σε δήλωσή του κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα τις αναφορές γυναικών υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς Κύπρου έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση και διάκριση, λόγω φύλου, στην εργασία τους.

«Είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε διάκριση και αδικία εις βάρος των γυναικών στο στρατό. Έχουμε παραδοχή από το αρμόδιο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου αλλά και από τον  εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος, ενώπιον μας, παραδέχεται  πως υπάρχει άμεση και έμμεση διάκριση εις βάρος των γυναικών στον στρατό της Κύπρου. Η έκθεση της κύπριας Επιτρόπου Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως φορέα Ισότητας και καταπολέμησης των Διακρίσεων,  αναφέρει ξεκάθαρα πως υπήρξαν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις! Οι διακρίσεις στη βάση του φύλου επιβάλλεται να τερματιστούν χθες» ανέφεε ο κ. Γεωργίου.

Τόνισε επίσης ότι, το λιγότερο που οφείλει να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι  να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες και να επισπεύσει τις διαδικασίες για διόρθωση, στο μέγιστο δυνατό, των συνεπειών που επήλθαν εις βάρος των γυναικών. «Είναι αδήριτη ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη  διόρθωση των αδικιών που υφίστανται οι γυναίκες στο στρατό, για την πλήρη δικαίωσή τους. Να υπάρξει απευθείας αναβάθμιση των υφιστάμενων κλιμάκων, όπως προτείνει η Επίτροπος, για να επουλωθεί η πληγή.Να υπάρξει, επιτέλους, κράτος δικαίου στην Κύπρο», κατέληξε.