Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Την πλήρη συμφωνία και στήριξη του ΑΚΕΛ στο αίτημα της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την κατάργηση της αποκοπής του 12% από τις πρόωρες συντάξεις εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕ του κόμματος. Σημείωσε, δε, ότι το ΑΚΕΛ θα συμμετέχει στη συλλογή υπογραφών για τη στήριξη του αιτήματος και κάλεσε τον κόσμο όπως το συνυπογράψει.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το αίτημα για «κατάργηση αυτού του ομολογουμένως άδικου μέτρου, που μειώνει τη σύνταξη στην πρόωρη αφυπηρέτηση», όπως είπε, είναι απαίτηση της κοινωνίας, αφού εξήγησε ότι η Ομάδα αποτελείται από πολλούς κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις.

«Το ΑΚΕΛ βάζει αυτό το ζήτημα πολύ επιτακτικά από το 2017. Όλα τα δεδομένα τεκμηριώνουν και στηρίζουν το δίκιο αίτημα για τερματισμό αυτής της ποινής», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, λέγοντας, όμως, ότι η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι και δεν αποδέχεται το αίτημα. «Μπροστά σε αυτή την αδικία δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί ο αγώνας, μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα», τόνισε.

Καταληκτικά, επαναβεβαίωσε ότι «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συμμετέχει στην προσπάθεια και να στηρίζει τον αγώνα», αναφέροντας ότι υπάρχει «πλήρης ταύτιση στα αιτήματα και επιχειρήματα και πολύ περισσότερο στην απαίτηση να υιοθετηθεί η θέση για τερματισμό της αδικίας».

Μιλώντας εκ μέρους των μελών της Ομάδας, η Φρόσω Αποστολίδου από τον Συνασπισμό Μικρών Εταιρειών και Εργοδοτουμένων είπε ότι η αποκοπή του 12% «είναι μία μεγάλη αδικία, γιατί αρκετοί άνθρωποι παίρνουν μία μικρή σύνταξη, πολλές φορές κάτω από το όριο της φτώχειας, και τώρα με την ακρίβεια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και ελπίζω να σταματήσει». Πρόσθεσε ότι η Πρωτοβουλία έχει έρθει σε επαφή με πολλούς φορείς, κάποιοι από τους οποίους προς το παρόν δεν είναι μέλη, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δουν τα πράγματα διαφορετικά.

«Έχουν ζητηθεί συναντήσεις με όλα τα κόμματα και τους υποψήφιους Προέδρους», σημείωσε η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, στη δική της παρέμβαση μετά τη συνάντηση. Τόνισε ιδιαίτερα την εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών, που έχουν ξεκινήσει οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία. Οι υπογραφές, όπως εξήγησε, συνοδεύουν μία ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζητούν να παρέμβει για να καταργηθεί η ποινή του 12% στις πρόωρες συντάξεις. Σημείωσε ότι αυτή η εκστρατεία θα διεξαχθεί και σε χώρους εργασίας.