Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαρης γεωργιαδης

Οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου και Μεξικού επιβεβαιώθηκαν σε διαδικτυακή συνάντηση την Τρίτη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Μεξικού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χάρη Γεωργιάδη, με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Μεξικού-Κύπρου στη Βουλή του Μεξικού Klaus Uwe Ritter Ocampo.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης, "εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση αρχών που τηρεί το Μεξικό όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, θέση που επαναβεβαίωσε ο κ. Ocampo".

Επιβεβαιώθηκαν, επίσης, "οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου και Μεξικού και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού".

Υπογραμμίστηκε, εξάλλου, "εκατέρωθεν η σημασία ανάπτυξης συνεργιών τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο, ειδικότερα στο πλαίσιο των τρεχουσών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα".

Τέλος, στα πλαίσια της άσκησης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, εκφράστηκε "η κοινή επιθυμία για καθιέρωση δομημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, ιδιαίτερα μέσω ενισχυμένων ανταλλαγών".