Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Παράξενο χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη είναι ένας παράξενος προϋπολογισμός γιατί πρόκειται για τον προϋπολογισμό της επόμενης ημέρας, μιας οικονομικής εποχής που έχει τελειώσει.

«Τελείωσε μια οικονομική εποχή της φθηνής ενέργειας, των χαμηλών επιτοκίων και του φθηνού κόστους δανεισμού και μπαίνουμε σε μια νέα εποχή.  Ο φετινός προϋπολογισμός είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, διότι είναι ο πιο αναπτυξιακός που έχει κατατεθεί ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε, ότι σε σχέση με πέρσι οι αναπτυξιακές δαπάνες είναι στο +12%, ενώ ο προϋπολογισμός του 2023 είναι πιο πράσινος καθώς οι σχετικές δαπάνες έχουν αυξηθεί περίπου κατά 15 -20 φορές. «Είναι ένας προϋπολογισμός που παρά τις αυξημένες δαπάνες παραδίδει από τις πιο υγιείς δημοσιονομικά καταστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε διότι οι καιροί θα είναι δύσκολοι», επεσήμανε.