Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατ

Τμήμα μπαλκονιού κατέπεσε τη Δευτέρα στα Λατσιά, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Δήμος Λατσιών, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το θέμα των πεπαλαιωμένων και ασυντήρητων πολυκατοικιών. 

Αναφέρεται ότι εξ αφορμής του συμβάντος της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, κατά το οποίο προεξοχή μωσαϊκού από μπαλκόνι ιδιωτικής οικοδομής αποκολλήθηκε και κατέπεσε στον χώρο της οικοδομής επί της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη στα Λατσιά, αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου επισκέφτηκαν και επιθεώρησαν πάραυτα την οικοδομή. Η επικίνδυνη περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από τα Συνεργεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Δήμων Νόμου καθώς και του περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών. Τους δόθηκε ειδοποίηση, όπως εντός τακτής προθεσμίας προβούν σε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την άρση της επικινδυνότητας.

Ακόμη, ο Δήμος Λατσιών υπενθυμίζει τους ιδιοκτήτες υποστατικών αναφορικά με την υποχρέωση της τακτικής συντήρησης των οικοδομών τους. "Επί τούτου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις των οικοδομών εντός των δημοτικών ορίων Λατσιών και θα εγκαλεί όσους παραλείπουν, για άρση τυχόν επικινδυνότητας επί των αναπτύξεών τους", προστίθεται.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο "κρούει για πολλοστή φορά τον κώδωνα αναφορικά με τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν σχετικά με την καταλληλότητα των οικοδομών στους προσφυγικούς οικισμούς και ειδικά των πεπαλαιωμένων και ασυντήρητων πολυκατοικιών".

Αναμένουμε από το Κράτος όπως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τοποθετηθεί αναφορικά με το δέον, προτού θρηνήσουμε επί νέων και κατά πολύ σοβαρότερων ερειπίων, καταλήγει η ανακοίνωση.