Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πιστόλι
Φωτογραφία Αρχείου

Όπλα, σφαίρες και σιγαστήρα, αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τις τελευταίες ώρες άγνωστοι παράνομοι, θέτοντας σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές.

Η αρχή έγινε χθες λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, όταν μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, αξιολογώντας πληροφορίες που είχαν λάβει, μετέβησαν σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο αστυνομίας, και μετά από έρευνες εντόπισαν, κρυμμένο μέσα σε θάμνους, ένα σακούλι που περιείχε ένα πιστόλι, σφαίρες και σιγαστήρα.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα μας ανησυχούν τέτοια θέματα όπου ένα πιστόλι το οποίο εντοπίστηκε και με σφαίρες και με σιγαστήρα μάλιστα σε ανοικτή περιοχή στη Λευκωσία. Το πιστόλι αυτό έχει παραληφθεί για επιστημονικές εξετάσεις θα σταλεί επίσης για βαλλιστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον εμπλέκεται ή ενέχεται σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Και επίσης γίνονται όλες εκείνες οι εξετάσεις για να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο το οποίο το είχε στην κατοχή του», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου.

Δεύτερο πιστόλι σε 12 ώρες 

Ένα δωδεκάωρο αργότερα ανώνυμο τηλεφώνημα οδήγησε τα μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας αυτή τη φορά σε ανοικτό χώρο στη Λακατάμεια. Εκεί εντόπισαν ένα πιστόλι και αριθμό σφαιρών.

Το δεύτερο αυτό όπλο φαίνεται πως είναι τουρκικής προέλευσης, και ήδη έχει τεθεί  υπό το μικροσκόπιο  των εργαστηρίων του Αρχηγείου Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί εάν έχει ιστορικό ή προκειμένου να απομονώσουν γενετικό υλικό που ίσως οδηγήσει στα πρόσωπα που το έκρυψαν ή το ξεφορτώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι αρχές προσπαθούν, παράλληλα, να διαπιστώσουν εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και τον λόγο για τον οποίο κάποιοι αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα όπλα και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.