Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ικανοποίηση για την τελική συμφωνία που προβλέπει αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική εκφράζει το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ).

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων αποτελούσε πάγιο δίκαιο αίτημα το οποίο διεκδίκησε από τη σύσταση του ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, και το έθεσε με γραπτά διαβήματα ενώπιον της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Αρχηγού Αστυνομίας και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο ΚΑΣ ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος «ιδιαίτερα τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε καθοριστική παρέμβαση στην υλοποίηση της μισθολογικής αναβάθμισης» και αναφέρει ότι στην νέα περίοδο αναμένει την ολοκλήρωση της διαβούλευσης από την Βουλή για την εισαγωγή του νέου Συνταξιοδοτικού Σχεδίου. 

Καταληκτικά, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καταθέτει και την απαρέσκειά του, όπως λέει, για τη μη συμμετοχή του στις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.