Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Έπιασε από σήμερα δουλειά στο Μακάρειο η παιδονεφρολόγος που έφτασε το βράδυ της Κυριακής στην Κύπρο από την Ελλάδα.

«Σήμερα έχει αναλάβει καθήκοντα στο Μακάρειο νοσοκομείο η γιατρός επισήμανε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Η γιατρός σε συνεργασία με τον άλλο παιδονεφρολόγο έχουν υπό την αιγίδα τους τα παιδιά με νεφρικά προβλήματα. Η γιατρός που ήρθε από την Ελλάδα θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ώστε να εξυπηρετηθούν τα παιδιά με νεφρικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα ο κ. Χαριλάου διαβεβαίωσε  ότι τα όποια κενά προέκυψαν μετά και τη διαθεσιμότητα των δύο ιατρών έχουν καλυφθεί και το Μακάρειο συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνει παιδί χωρίς να το δει γιατρός, «όλες οι κλινικές του Μακάρειου έχουν ενισχυθεί ειδικά για την παιδονεφρολογία», σημείωσε.

Όσον αφορά τώρα τις διαμαρτυρίες και ανησυχίες από πλευράς γονέων ο κ. Χαριλάου σημειώσε ότι αυτές έχουν κοπάσει. «Αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι το αίσθημα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα παιδιά με νεφρικά προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Χαριλάου.

«Το Μακάρειο έχει σώσει χιλιάδες ζωές και είναι άδικο να γίνεται όλη αυτή η φασαρία γύρω από το Νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Χαριλάου καταλήγοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας θα έχει αύριο κατ’ ιδίαν συνάντηση με την παιδονεφρολόγο από την Ελλάδα.

Αναβαθμίζεται το Μακάρειο 

Την αναβάθμιση και επέκταση του Μακάρειου Νοσοκομείου τροχοδρομεί ο ΟΚΥΠΥ.

Με τον κ. Χαριλάου να αναφέρει πως

Και ακόμη αγορά ενός σύγχρονου εξοπλισμού ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στα χέρια των γιατρών

Σύμφωνα με τον ΟΚΥΠΥ έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου θα αρχίσουν εντός του 2023.