Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθξ

Οι δέουσες τιμές αποδόθηκαν το πρωί στους πεσόντες έφεδρους, Κληρωτούς Αξιωματικούς, Οπλίτες και Εθελοντές του 3ου Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού, που προασπίστηκαν την ελευθερία της Κύπρου κατά τη βάρβαρη εισβολή του 1974.

Το μνημόσυνο για τους πεσόντες από τις περιοχές Νεάπολης, Τράχωνα, Ομορφίτας και Καϊμακλίου, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ενώ αναπέμφθηκε και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

 Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος υπενθύμισε τον άνισο αγώνα που έδωσαν οι άνδρες του 3ου Λόχου για τέσσερις ημέρες κρατώντας άθικτη την αμυντική γραμμή και δίνοντας χρόνο στους άμαχους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους.

«Για τέσσερις μέρες, μέχρι και την 23 Ιουλίου, οι άνδρες του 3ου Λόχου, μάχονταν άγρυπνα, με κάθε αίσθημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Επίσης κατά την περίοδο της εκεχειρίας από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου οι Τούρκοι παραβαίνοντας τη συμφωνία συνέχισαν τις επιθέσεις ενάντια στον 3ο Λόχο, χρησιμοποιώντας μάλιστα την εκεχειρία για την υλοποίηση των επιδιώξεων τους», ανέφερε ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων του 3ου Λόχου στον περίβολο της εκκλησίας.

Το παρόν τους έδωσαν βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και κοινοτάρχες άλλων κοινοτήτων.