Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΜΩΡΟ, ΕΓΚΥΟΣ

Είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπεις ένα μωρό να κουνιέται μέσα στην κοιλιά, ένα παραπάνω όταν αυτό γίνεται μετά συνοδεία μουσικής. Το παραπάνω βίντεο δημοσίευσε ο μέλλοντας μπαμπάς στο κανάλι του στο YouTube. Η σύντροφός του διανύει τις τελευταίες εβδομάδες κύησης και η μπέμπα τους κουνιέται ασταμάτητα μέσα στη μήτρα.

Ο μπαμπάς «έντυσε» το βίντεο με μουσική και συγκεκριμένα με το τραγούδι Lovesong της Adele. Το έμβρυο φαίνεται να κουνιέται στον ρυθμό του τραγουδιού και το αποτέλεσμα είναι το εντυπωσιακό βίντεο που βλέπετε παραπάνω.

 

Πότε θα νιώσετε το μωρό να κλωτσάει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι μέλλουσες μαμάδες νιώθουν τις πρώτες εμβρυικές κινήσεις στην 18η-21η εβδομάδα κύησης στην πρώτη εγκυμοσύνη, ενώ σε μία δεύτερη ή τρίτη οι κινήσεις του μωρού μπορούν να γίνουν αντιληπτές αρκετά νωρίτερα, ήδη από την 15η εβδομάδα.

Τα μωρά στη μήτρα κλωτσάνε ως αντίδραση σε κάποιο ερέθισμα, όπως για παράδειγμα σε κάποιον θόρυβο ή αφού η έγκυος καταναλώσει ένα φαγητό με λίγο πιο έντονη γεύση.

Οι κλωτσιές του μωρού αποτελούν ένδειξη της υγιούς ανάπτυξης του εμβρύου και όσο η εγκυμοσύνη προχωράει τόσο πιο έντονα νιώθει η μέλλουσα μητέρα το μωρό να κλωτσάει ή να αλλάζει θέση μέσα στη μήτρα.

Επίσης, ακόμα πιο έντονα είναι πιθανό να νιώσει η έγκυος τις κινήσεις του μωρού όταν ξαπλώνει από τη μία πλευρά. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος προς το μωρό. Ο καθηγητής Peter Stone δημοσίευσε μία μελέτη στο The Journal Physiology στην οποία αναφέρει: «Όταν η μητέρα ξαπλώνει ανάσκελα, το μωρό είναι λιγότερο ενεργό. Διαπιστώσαμε ότι τα μωρά είναι ενεργά όταν η μητέρα είναι ξαπλωμένη από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά. Όταν η μητέρα αλλάζει στάση σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, για παράδειγμα από την αριστερή πλευρά σε θέση ανάσκελα, το μωρό πολύ γρήγορα αλλάζει την κατάσταση της ενεργητικότητάς του».

Πηγή: mothersblog.gr