Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αρχίζει αύριο Δευτέρα (23/10) στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών της επιτροπής στις 28 Νοεμβρίου.

Ο τελευταίος προϋπολογισμός της διακυβέρνησης Αναστασιάδη όπως και του Υπουργείου Οικονομικών θα παρουσιαστεί στην επιτροπή από τον Υπουργό, Κωνσταντίνο Πετρίδη, στην παρουσία και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επιτροπής κάθε Δευτέρα και Παρασκευή θα διεξάγονται συνεδρίες για τη συζήτηση των προϋπολογισμών Υπουργείων και ημικρατικών οργανισμών.

«Έχουμε μπροστά μας τους προϋπολογισμούς όλους της κεντρικής κυβέρνησης και όπως δυστυχώς κάθε χρόνο υπολειπόμαστε την πλειοψηφία των προϋπολογισμών των ημικρατικών οργανισμών οι οποίοι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο κάθε χρόνο παραμένει το ίδιο δεν βελτιώνεται αυτή η κατάσταση και είναι κάτι που μας προκαλεί πολύ μεγάλη απογοήτευση», ανέφερε η Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστίνα Ερωτοκρίτου.

Μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί στις 31 Οκτωβρίου η συζήτηση για τα Υφυπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Καινοτομίας, στις 4 Νοεμβρίου για τα Υπουργεία Ενέργειας και Γεωργίας, στις 7 Νοεμβρίου για το Υπουργείο Υγείας, στις 11 για το Εξωτερικών, στις 14 για το Παιδείας και το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στις 18 για το Δικαιοσύνης, στις 21 για τα Υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας, ενώ στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, και τέλος στις 28 Νοεμβρίου του Υπουργείου Μεταφορών.Η τριήμερη συνεδρία της Ολομέλειας για συζήτηση και ψηφοφορία του κρατικού προϋπολογισμού έχει καθοριστεί στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπολογισμός του 2023 είναι αυξημένος κατά 525 εκατομμύρια ευρώ με αυξήσεις σε αναπτυξιακές, κοινωνικές και λειτουργικές δαπάνες.