Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έντονο  προβληματισμό προκαλούν οι κατασχέσεις κοκαΐνης, αφού επταπλασιάστηκαν με τις συνολικές ποσότητες από το 2018 έως το 2021 να είναι σχεδόν το ένα τρίτο των ποσοτήτων κοκαΐνης που κατασχέθηκαν φέτος.

Στέλιος Σεργίδης- Αναπληρωτής Διοικητής ΥΚΑΝ 

Πάρα πού σημαντικό είναι η αύξηση της κοκαΐνης που φαίνεται και μέσα από τις κατασχέσεις αλλά και από την ζήτηση που υπάρχει στην αγορά των χρηστών. Οι κατασχέσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 έχουν ξεπεράσει τα προηγούμενα χρόνια. Η κοκαΐνη πλέον σαν δεύτερη ουσία έχει φθάσει στα 37 και ενώ πέρσι είχαμε πέντε κιλά. Το ecstasy φαίνεται ότι μπήκε στην αγορά το 2022 μετά την πανδημία με τρία κιλά
 

Δρομολόγια υψηλού κινδύνου

Η ΥΚΑΝ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με ξένες υπηρεσίες ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τουλάχιστον τρία δρομολόγια υψηλού κινδύνου.
 
Στέλιος Σεργίδης- Αναπληρωτής Διοικητής ΥΚΑΝ

Ήμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για την μείωση του φαινομένου των ναρκωτικών μέσα από συλλογή πληροφοριών μέσα από συνεργασίες με ξένες υπηρεσίες άλλων κρατών  και της ευρωπαϊκής ένωσης και τρίτων χωρών και της ευρωπαϊκής ένωσης και τρίτων χωρών και την συνεχή ενημέρωση ως προς τις διαδρομές των ναρκωτικών. Μετά την πανδημία η θαλάσσια οδός γίνεται ποιο δημοφιλής ως προς την διοχέτευση και την πορεία των ναρκωτικών.
 

Τα στελέχη της ΥΚΑΝ προσπαθούν να τηρούνται ενήμερα για τους νέους τρόπους απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και για τις υποθέσεις που διερευνώνται ή εξιχνιάζονται διεθνώς.