Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικος ελεγκτης οδυσσεας μιχαηλίδης

Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στην Ελεγκτική Υπηρεσία τα επιπλέον στοιχεία που ζητούσε σχετικά με τους παρόχους του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ).

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη λήψη γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας αναφορικά με το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή για παραχώρηση στοιχείων που αφορούν τους παρόχους του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, έχει άμεσα αποστείλει τα ζητούμενα στοιχεία με σχετική επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο σε προσκόμματα στη διαδικασία αναζήτησης λογοδοσίας καταγηρώντας το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ανέφερε «για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση παρακωλύει το έργο μας και εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση μας σε στοιχεία».

Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι είχε ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία του κράτους, νομική συμβουλή για τον ενδεδειγμένο χειρισμό του θέματος. Φαίνεται ότι μετά τη λήψη της γνωμάτευσης αποφασίστηκε να παραχωρηθούν τα επιπλέον στοιχεία για τους παρόχους του ΚΕΠ στην Ελεγκτική Υπηρεσία.