Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αναπλαση μακαριου

Στις 27 Οκτωβρίου η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Λεωφόρο Μακαρίου.

Από την ερχόμενη Πέμπτη θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε λεωφορεία και εξουσιοδοτημένα οχήματα. Κάτι που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και το οποίο δεν έγινε τελικά, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των έργων.

Το συγκεκριμένο Έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η Λεωφόρος Μακαρίου και η οδός Αναστάσιου Λεβέντη θα παραμείνουν κλειστές για την εκτέλεση των εργασιών οριζόντιας σήμανσης στη βάση των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Θα απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα, περιλαμβανομένων δίκυκλων και τρίκυκλων, ενώ θα εξαιρούνται οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ταξί, ποδήλατα και scooter, οχήματα τροφοδοσίας, οχήματα συλλογής απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης.

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1: 

«Θεωρώ ότι εννά προσελκύσει τον κόσμο, αν θα δοθεί η ευκαιρία στους πεζούς να περπατούν δαμέ, τότε εννα μπορεί να αναπτυχθεί και η Μακαρίου καλύτερα»

«Κοίταξε είδαμε το και στο εξωτερικό και βοηθά»

«Εν καλή υπόθεση, να πηγαίνει ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία να πηγαίνει στον προορισμό του πιο εύκολα»

«Εννά φανεί στην πορεία. Άλλοι λαλούν έτσι άλλοι άλλοσπως»

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πιστεύουν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα καταστήματα και στις διακινήσεις εντός πόλεως.

«Εννά είναι πολλά δύσκολο για τον πελάτη μου να έρχονται εδώ να ψωνίζουν. Έπρεπε να κάμουν πάρκινγκ κάθε κατάστημα μπροστά τους», δήλωσε καταστηματάρχης στον ΑΝΤ1.

Η περιοχή θα μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης. Κάτι που σημαίνει πως η κίνηση των τροχοφόρων θα γίνεται υποχρεωτικά με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ./ώρα, ενώ θα απαγορεύεται αυστηρώς η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλο το μήκος του δρόμου.