Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικος εισαγγελεας

Τρεις μήνες διορία στους ανακριτές για  να βρουν  του δολοφόνους του Θανάση Νικολάου, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος είχε το μεσημέρι πολύωρη συνάντηση με την οικογένεια του εθνοφρουρού και τον δικηγόρο της  Λουκή Λουκαΐδη. 

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε στην  οικογένεια η ανακριτική ομάδα, ενώ  στη παρουσία και του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου  αποφασίστηκε  όπως υπάρξει πλήρης συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών  και από τις δύο πλευρές προς εξιχνίαση της υπόθεσης .

«Η διάρκεια των ανακρίσεων θα είναι 3 μήνες και έχουμε συνεννοηθεί με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας ότι για αυτούς τους τρεις μήνες η ομάδα αυτή θα δουλεύει αναπόσπαστα για την προώθηση αυτής της υπόθεσης και στους τρεις μήνες θα μου υποβληθεί έκθεση», επισήμανε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα στην ανακριτική ομάδα συμμετέχουν μέλη της Δύναμης που δεν έχουν καμία σχέση είτε με την Επαρχία Λεμεσού, είτε με τα άτομα που συμμετείχαν στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης  Θανάση Νικολάου.

«Έχουμε αποφασίσει και έχουμε συμφωνήσει ότι είναι προς το συμφέρον της διερεύνησης να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε δηλώσεις από οποιοδήποτε»,  υπογράμμισε ο Γενικός Εισαγγελέας. 

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα για την πρωτοβουλία να υπάρξει συνεργασία της οικογένειας με τους ανακριτές και απηύθυνε νέα έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που ενδεχομένως να βοηθήσει το ανακριτικό έργο να ενημερώσει τις Αρχές.

«Το ζητεί και ο ίδιος ο Θανάσης, το παιδί μας που είναι εκτός τάφου εδώ και 2 χρόνια και ζητά δικαίωση. Η δικαίωση θα επέλθει μόνο με τη σύλληψη των δραστών, των δολοφόνων και ηθικών αυτουργών», επισήμανε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου. 
 
Όπως ανέφερε εξάλλου και ο Γενικός Εισαγγελέας, κοινός στόχος  παραμένει η εξιχνίαση του εγκλήματος και η ανάδειξη των δραστών.