Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καύσιμα

Η έκρηξη στις τιμές των πετρελαιοειδών που καταγράφηκε χθες προκάλεσε πονοκέφαλο στους καταναλωτές. Το πετρέλαιο κίνησης πωλείται ακριβότερο κατά 9,5 σεντ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 7 σεντ.

Μιλώντας στην εκπομπή από Μέρα Μεσημερι ο εκπρόσωπος Τύπου του πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι είχαμε αύξηση 9,5 σεντ στο πετρέλαιο κίνησης και 7 σεντ στο πετρέλαιο θέρμανσης. “Μπορεί να έχουμε και άλλες αυξήσεις, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Εκεί που περιμέναμε τουλάχιστον για τη θέρμανση να σταθεροποιηθεί η τιμή ή ακόμη να να μειωθεί ήρθε η αύξηση 7 σέντ. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση. Άρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε την πορεία των τιμών”.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου ένα ντεπόζιτο που γέμιζε πέρσι με €800- €900, σήμερα χρειάζεται €1450. Η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει ξεκινήσει να βάζει πετρέλαιο θέρμανσης αλλά περιμένουν”.

καύσιμα
καύσιμα
καύσιμα

Κώστας Κώστα : "Υπάρχει αισχροκέρδεια"

Για αισχροκέρδεια στις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Εμπορίου Κώστας Κώστα μιλώνστας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι.

“Δεν θα σταματήσω να λέω ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για να πατάξει αυτή την αισχοκέρδεια. “Σε ποια χώρα του κόσμου το πετρέλαιο κίνησης είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη”.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα “διεθνώς στις 16 Μαίου το πετρέλαιο ήταν 109 δολάρια το βαρέλι, στις 2 Ιουνίου 113 δολάρια και αντίστοιχα στην Κύπρο το πετρέλαιο κίνησης ήταν 1,87 και 1,89 το λίτρο. Σήμερα που είδα τις τιμές από το παρατηρητήριο τιμών ήταν €1,86 (μέσος όρος) με 90 δολάρια το βαρέλι. Με μια διαφορά σχεδόν 25 δολάρια το βαρέλι έχουμε σχεδόν την ίδια τιμή”.