Τηλεόραση Ραδιόφωνο
dimitris-goutzamanis

«Όπως δεν τον είδαμε!» μας συστήνεται ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης. Ο επιτυχημένος ηθοποιός, τον οποίο παρακολουθούμε στο ρόλο του Αλέξανδρου στην δραματική κοινωνική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Σαλώμη», μοιράστηκε μαζί μας δύο αγαπημένες του ασχολίες, που διαφέρουν πολύ η μία από την άλλη ωστόσο και οι δύο του προφέρουν ηρεμία και χαλάρωση.

  • Υπάρχει κάποιο χόμπι, μια δραστηριότητα που σας αποφορτίζει από μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα;

Ναι, μου αρέσει να παίζω video games και να πηγαίνω για ορειβασία.

  • Πως προέκυψαν οι συγκεκριμένες ασχολίες και πόσο συχνά ασχολείστε με αυτές;

Από μικρός παίζω video games και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όπως επίσης και από μικρός αγαπάω το βουνό και την φύση. Εξάλλου μεγάλωσα στην Έδεσσα μια μικρή πόλη στην Βόρεια Ελλάδα με πλούσιο φυσικό τοπίο.

δημητρης γκουτζαμανης
  • Σε τι σας βοηθάνε;

Τα video games με βοηθάνε να χαλαρώσω και να εκτονοθώ, όπως και με κρατάνε σε επαφή με την παιδικότητά μου, που όπως μεγαλώνω το έχω όλο και περισσότερο ανάγκη. Η ορειβασία με γειώνει και με κάνει να νιώθω ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από τα καθημερινά μας προβλήματα και με βοηθά να συνειδητοποιώ ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε μέρος αυτού του μεγαλείου της φύσης και του σύμπαντος γενικότερα.

δημητρης γκουτζαμανης
  • Έχετε κάποιες ανάμνησεις που συνδέονται με τα χόμπι σας;

Πολλές, όταν για παράδειγμα ανέβηκα για πρώτη φορά στον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου, ένιωσα πως όλα είναι εφικτά όταν επικεντρώνεσαι απλά και μόνο, με ψυχραιμία, στην επόμενή σου κίνηση και σιγά σιγά θα φθάσεις στον απώτερο στόχο σου.

Παίζοντας video games έρχομαι σε επαφή με την παιδικότητά μου και τις αναμνήσεις μου ως παιδί. Όταν παίζω παρέα με τον αδελφό μου είναι σαν να μπαίνουμε σε μια χρονοκάψουλα που μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία στην Έδεσσα.