Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας ψάχνουν οι ανακριτές.

Η Αστυνομία  είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει το ενδεχόμενο εκταφής της σορού του κοριτσιού ώστε να διενεργηθεί νεκροτομή.

Όπως μεταδόθηκε από χθες, Τρίτη (18/10) το Υπουργείο Υγείας έδωσε το πράσινο φως για την εκταφή του κοριτσιού, ενώ η σχετική απόφαση έφτασε στα χέρια των ανακριτών σήμερα το πρωί.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πρέπει να μελετήσουν οι Αρχές, έτσι ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των ερευνών και το κατά πόσο θα προχωρήσουν με την εκταφή της 15χρονης.

«Αποταθήκαμε στο πλαίσιο της διερεύνησης στην ιατροδικαστική υπηρεσία μέσω του Υπουργείου Υγείας με ερώτημα, κατά πόσο υπό τις περιστάσεις πρέπει να γίνει εκταφή στη σορό του κοριτσιού… Η απάντηση ήταν θετική και αξιολογείται από τους ανακριτές για να δούμε κατά πόσο θα προχωρήσουμε στην εκταφή και στη νεκροτομή», δήλωσε ο κύριος Ανδρέου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία προηγούμενη νεκροτομή επί της σορού της 15χρονης, με τον κύριο Ανδρέου να εξηγεί πως όταν υπάρχει βεβαίωση θανάτου με τα αίτια θανάτου δεν υπάρχει υποχρέωση για θανατική ανάκριση ή νεκροτομή.

Δύσκολο να προκύψουν στοιχεία από την εκταφή

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων  ή να προβλέψει τί μπορεί να βρεθεί σε μια εκταφή

«Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τί θα βρεθεί σε μια εκταφή αλλά σίγουρα πολλά μπορούν να βρεθούν, εάν γίνει σωστά εάν γίνει η κατάλληλη εξέταση και ο κατάλληλος χειρισμός», επεσήμανε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο οποίος υπογράμμισε με τη σειρά του ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι ουσιαστικό από την εκταφή και τη νεκροτομή, τόσους μήνες μετά, είναι αρκετά μειωμένο.

Μάλιστα, ο κύριος Αθανασίου ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος για ολοκλήρωση της διαδικασίας και της έρευνας των Αρχών.


 

Τι απαντήσεις μπορεί να δώσει στους ανακριτές η εκταφή της σορού της 15χρονης; Η θέση του Ιατροδικαστή, Μάριου Ματσάκη, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι»:

Η θέση της Αστυνομίας δια του εκπροσώπου της, Χρίστο Ανδρέου:

Όσα δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας στον ΑΝΤ1: