Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρέλαιο θέρμανσης

Την εκρηκτική πορεία των τιμών στο σύνολο των πετρελαιοειδών ακολουθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η αύξηση που καταγράφεται συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο ξεπερνά το 70%.

Με την αλλαγή της θερμοκρασίας οι καταναλωτές ξεκίνησαν να μετρούν τα κουκιά τους για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα της θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Ωστόσο με βάση τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται πως το γέμισμα των ντεποζίτων θα γίνεται με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στον “Φιλελεύθερο”, νέες αυξήσεις θα επιβληθούν στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν €0,936 το λίτρο τον Ιανουάριο του 2022, ενώ σήμερα είναι €1.391, δηλαδή υπάρχει μια αύξηση μέσα σε δέκα μήνες κατά 50%. Επομένως για να γεμίσει το ντεπόζιτο μιας οικίας με 1000 λίτρα χρειάζεται σήμερα €455 περισσότερα.

Εξάλλου, σε δημόσιευμα της εφημερίδας “Αλήθεια” παρουσιάζεται σύγκριση των τιμών σε σχέση με πέρσι αναφέροντας ότι η μέση τιμή της περσινής περιόδου ήταν €0,815 και η τρέχουσα τιμή είναι €1,391 με την αύξηση να είναι πέραν του 70%.

9η φθηνότερη η Κύπρος

Τα επίσημα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία για τις τιμές πώλησης καυσίμων συμπεριλαμβανομένων των φόρων καταδεικνύουν ότι η Κύπρος είναι η 9η φθηνότερη ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία για την τιμή πώλησης της αμόλυβδης, η Κύπρος η 5η φθηνότερη και για το πετρέλαιο κίνησης η 8η πιο φθηνή.