Τηλεόραση Ραδιόφωνο
12ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΙΣΙ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της κακοποίησης και του βίαιου θανάτου του 12χρονου κοριτσιού το σώμα του οποίου βρέθηκε σε βαλίτσα στο Παρίσι. Μια άστεγη 24χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Αλγερία έχει συλληφθεί για την φρικτή δολοφονία. Φέρεται να οδήγησε το κορίτσι στο διαμέρισμα της αδελφής της και να το ανάγκασε να κάνει ντους, πριν το κακοποιήσει φριχτά και το σκοτώσει.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 12ΧΡΟΝΗΣ ΛΟΛΑ ΠΑΡΙΣΙ

Η Ντάμπια Μπ., μια 24χρονη με καταγωγή από την Αλγερία, άστεγη και με «ακραία ψυχολογικά προβλήματα» κατηγορείται για τον βιασμό, τον βασανισμό και τον φόνο της μικρής Λόλα Νταβιέ την περασμένη Παρασκευή. Μια δολοφονία που έχει συγκλονίσει τη γαλλική κοινωνία. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εισαγγελικές Αρχές είπαν ότι, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η συλληφθείσα διατύπωσε πολλούς διαφορετικούς ισχυρισμούς, πότε παραδεχόμενη και πότε αρνούμενη τα γεγονότα της υπόθεσης. Τελικά όμως παραδέχθηκε ότι πήγε το κορίτσι στο διαμέρισμα της αδελφής της - που μένει στο ίδιο κτίριο με την οικογένεια της μικρής - και το ανάγκασε να κάνει ντους. Στη συνέχεια κακοποίησε σεξουαλικά τη Λόλα και διέπραξε άλλες βίαιες πράξεις εις βάρος της, που προκάλεσαν τον θάνατό της.

 

 Είχε χαραγμένα στο σώμα της τους αριθμούς 1 και 0

Η μαθήτρια βρέθηκε δεμένη μέσα σε μια πλαστική βαλίτσα στην αυλή ενός κτιρίου κοντά στο σπίτι της. Το σώμα της ήταν ακρωτηριασμένο και οι αριθμοί 1 και 0 βρέθηκαν «εντυπωμένοι» στο στήθος της. Λίγη ώρα πριν το έγκλημα κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τη φερόμενη δολοφόνο και το θύμα να μπαίνουν στο κτίριο όπου ζούσε η 12χρονη με τους γονείς της, στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Η ύποπτη καυχιόταν ότι πουλούσε ανθρώπινα όργανα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κορίτσι οδηγήθηκε στο υπόγειο του κτιρίου όπου βασανίστηκε, βιάστηκε, και στραγγαλίστηκε, προτού της κόψουν τον λαιμό... Η ύποπτη πιστεύεται ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ζούσε στον δρόμο αλλά είχε συγγενείς και φίλους στο Παρίσι», αναφέρει πηγή με γνώση της έρευνας, σύμφωνα με την Daily Mail.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 12ΧΡΟΝΗΣ ΛΟΛΑ ΠΑΡΙΣΙ

Η φρίκη που έζησαν οι γονείς της 

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αδελφής της Ντάμπια, Φρίντα Μπ. συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 43χρονος άνδρας που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, αφού άφησε την 24χρονη να μείνει στο αμάξι του. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι, αφού οι Αρχές πιστεύουν πλέον ότι η νεαρή Αλγερινή έδρασε μόνη της.

Οι γονείς της μικρής Λόλα κατάλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν το κορίτσι αργούσε να επιστρέψει από το σχολείο. Ο πατέρας, που είχε πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, έψαξε το υλικό και με φρίκη διαπίστωσε ότι η 12χρονη είχε εισέλθει νωρίτερα στην πολυκατοικία με μια άγνωστη γυναίκα. Αμέσως, η μητέρα της μικρής Λόλα δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της και ανάρτησε μήνυμα στα social media, ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες.

Μάρτυρες από τη γειτονιά είπαν αργότερα ότι είδαν τη γυναίκα να σέρνει τη βαλίτσα που ήταν «λερωμένη με αίμα» και «μύριζε έντονα χλωρίνη».

 «Η φερόμενη δολοφόνος κέρδισε με κάποιον τρόπο την εμπιστοσύνη του θύματος και την οδήγησε σε υπόγειο κάτω από κτίριο, όπου συνέβη η επίθεση. Η δράστιδα έκανε λόγο για εμπόριο οργάνων αλλά τίποτα απ' όσα είπε δεν έβγαζε νόημα. Έδρασε μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό, και κακοποίησε το θύμα προτού το σκοτώσει», σημειώνει πηγή με γνώση των ερευνών.

Η Λόλα ήταν μαθήτρια στο σχολείο Ζορζ Μπρασέν, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της. Κάτοικοι της περιοχής άφησαν λουλούδια μπροστά στην πύλη του κτιρίου όπου διέμενε το κορίτσι το Σαββατοκύριακο.