Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ήξεις αφήξεις η στάση της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας, καθώς μετά την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο, τόσο μέσω της επιθετικής ρητορικής, όσο και στο πεδίο του μεταναστευτικού, όπως φάνηκε με την υπόθεση των 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο.

Τελευταίο περιστατικό, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επανήλθε με απειλές κατά της ελληνικής κυριαρχίας, αναφέροντας: «Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μια περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματία. Εάν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το λογισμικό "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ". Ο πιο ασφαλής συνομιλητής είναι η Τουρκία».

Παράλληλα, ο Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει: "Μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών"», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης άλλης χώρας».

«Εμείς λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διπλωματία, ενώ υιοθετούν εχθρική στάση κατά της Τουρκίας λέγοντας ότι έχουμε λάβει την υποστήριξη δυτικών χωρών, αγοράζουμε τεθωρακισμένα οχήματα και αεροπλάνα από αυτές», πρόσθεσε.

«Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μια περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματία. Εάν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το λογισμικό "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ". Ο πιο ασφαλής συνομιλητής είναι η Τουρκία», κατέληξε ο Τσελίκ.

Πηγή: Cnn.gr