Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοτικό Άγιος Τύχωνας

Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της η κακοκαιρία και από τη Λεμεσό, πιάνοντας για άλλη μια φορά στον ύπνο τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να καταστεί απροσπέλαστο και δεκάδες οδηγοί να αναγκαστούν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους στη μέση του δρόμου ή στα πεζοδρόμια.

Τον τρόμο βίωσαν οι κάτοικοι στο Βουνί και τον Άγιο Θεράποντα, όταν ανεμοστρόβιλος σήκωσε τα πάντα προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλο αριθμό κατοικιών.

Ο κοινοτάρχης Βουνίου, Ματθαίος Πρωτοπαπας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι

Γύρω στις 08:35 άρχισε το βουητό, οι στέγες έφυγαν δύο πλάτανοι εκόπηκαν, εκαταπλακώθηκε ένα αυτοκίνητο, πολύ ζημιά, η σκήτη της Αναστάσεως του Σωτήρως έπεσε το κυπαρίσσι, ετρύπησε την στέγη»

Από την κακοκαιρία υπέστησαν ζημιές δέκα τουλάχιστον σπίτια, οχήματα, καλώδια της αρχής ηλεκτρισμού και άλλα υποστατικά, κυρίως εγκαταλελειμμένα.

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές για παροχή βοήθειες

Ο έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου δήλωσε πως

Υπάρχουν ζημιές σε περίπου δέκα υποστατικά φυσικά δεν είναι στο βαθμό που ανέφερε ο κοινοτάρχης, έχουν μετακινηθεί κάποιοι τσίγκοι κάποια ευτελή υλικά. Κάποιες άλλες κατολισθήσεις και παρεμβαίνουν οπουδήποτε υπάρχουν προβλήματα

Από τις καταρρακτώδεις βροχές δεν γλίτωσε ούτε το δημοτικό σχολείο του Αγίου Τύχωνα.

Οι εικόνες τριτοκοσμικές και θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά το Υπουργείο Παιδείας.

Καθηγητές και μαθητές, τοποθέτησαν πλαστικά δοχεία στις τάξεις για να μην πλημμυρίσουν, από τα νερά που έτρεχαν από την οροφή. Ένα πρόβλημα για το οποίο όπως ισχυρίζονται, ενημέρωσαν τις τεχνικές υπηρεσίες πριν από 10 μήνες χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Την ίδια ώρα στο αλιευτικό καταφύγιο, βάρκα κατέληξε στα βράχια από τη μεγάλη θαλασσοταραχή.

δημοτικό Άγιος Τύχωνας
δημοτικό Άγιος Τύχωνας
δημοτικό Άγιος Τύχωνας
δημοτικό Άγιος Τύχωνας