Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.05 σε όλα τα σχολεία στα κατεχόμενα προχώρησε η συντεχνία των τ/κ δασκάλων, ανακοινώνοντας ότι εκείνες τις ώρες θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στη «βουλή».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η όλη διαμαρτυρία έχει επίκεντρο την «εχθρική στάση» του «υπουργού παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου και την «επίθεσή του» ενάντια στους εκπαιδευτικούς και την «προσπάθειά του να μειώσει» το επάγγελμά τους.

Ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας, Οζάν Ελμαλί ανέφερε ότι η διαμαρτυρία τους στρέφεται και ενάντια στο «υπουργικό συμβούλιο» που, όπως είπε, κάθεται σιωπηλό έναντι των πράξεων και της στάσης του κ. Τσαβούσογλου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ελμαλί που χαρακτήρισε τον «υπουργό παιδείας» «εχθρό των εκπαιδευτικών» και απάντηση χθες από τα ΜΚΔ του κ. Τσαβούσογλου ότι ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός τον στοχοποιεί επίτηδες και τις επόμενες ημέρες θα βγουν όλα στην επιφάνεια.  Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «τροποιητικός νόμος περί δασκάλων» και ότι οι δάσκαλοι ήθελαν κάποιες αλλαγές που ο «υπουργός παιδείας» φέρεται να μην αποδέχθηκε.

Ο ίδιος ο «υπουργός» ανέφερε στην ανάρτησή του ότι οι προτάσεις της συνδικαλιστικής πλευράς έχουν μεταφερθεί σε όλες τις σχετικές επιτροπές προς συζήτηση. Ωστόσο η τ/κ συντεχνία δασκάλων διαμαρτύρεται γιατί θεωρεί ότι ο κ. Τσαβούσογλου βρίσκει τρόπους να μην ληφθούν υπόψη οι θέσεις τους.