Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Για τις ενέργειες που τροχιοδρομεί ο ΟΚΥπΥ προς αντικατάσταση των δύο ιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο νοσηλευτήριο  ο Υπουργός Υγείας, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων από συγγενείς παιδιών.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Όσον αφορά την κατάσταση των παιδοχειρουργών, έχω ενημερωθεί ότι υπάρχουν 6 παιδοχειρουργοί στο Μακάρειο που θα αναλάβουν τα παιδοχειρουργικά περιστατικά.

Σε σχέση με την αντικατάσταση του δεύτερου ιατρού, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ιατρός της ίδιας ειδικότητας  από το ΓΝ Λευκωσίας θα βρίσκεται στο Μακάρειο δύο φορές την εβδομάδα.  

Με τον Υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι

Γίνονται διαδικασίες ώστε να έρθει ακόμη μια γιατρός παιδονεφρολόγος για ένα μήνα που θα είναι μόνιμα στο νοσοκομείο μας μέχρι να δούμε πως θα προχωρήσουμε 

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης δήλωσε ότι

Σκοπός μας είναι το νοσηλευτήριο να δουλεύει απρόσκοπτα και μητέρα και παιδί να απολαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας

Δίνει απαντήσεις ο Υπουργός Υγείας

«Πέρσι τον Μάρτιο ένα 15χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή της. Αυτό το κοριτσάκι μπορούσε να είναι ο συγγενής του οποιουδήποτε από εμάς». Τάδε έφη Υπουργός Υγείας

Απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν να ζητήσει τη διαθεσιμότητα των δύο ιατρών έδωσε πέντε ημέρες μετά την απόφαση της ΕΔΥ ο Υπουργός Υγείας. Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα εξήγησε  όφειλε να εξετάσεις  την καταγγελία από τους γονείς της 15χρονης Ιωάννας, καταγγελίες που διερευνώνται πλέον από την αστυνομία.

Πρέπει να αφήσουμε αυτή τη διαδικασία να λειτουργήσει ώστε να υπάρξει άπλετο φως ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ενώπιον του και άλλες καταγγελίες οι οποίες μελετούνται.  

Προβλήματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό

Από πρώτο χέρι άκουσε τα παράπονα των γονέων για προβλήματα και ελλείψεις στον εξοπλισμό του Μακάρειου Νοσοκομείου ο Υπουργός Υγείας.

Είχαμε ραντεβού για MRI για να κάμει μαγνητικό. Ήρθαμε από την Λάρνακα είναι χαλασμένο το μαγνητικό και δεν μας έπιασε ένας άνθρωπος να μας πει

Η ενίσχυση του μοναδικού νοσοκομείου για παιδιά στην Κύπρο με μαγνητικό και αξονικό τομογράφο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των γονέων, με τα παράπονα την τελευταία βδομάδα να φουντώνουν και τον Υπουργό να ανακοινώνει σήμερα ότι έχει ζητήσει από τον ΟΚΥπΥ να αποστείλει εντός 10 ημερών πρόταση για εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο Μακάρειο.