Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατροι

Καθοριστικής σημασίας σύσκεψη αύριο στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ο Υπουργός της Υγείας θα ενημερωθεί από τον ΟΚΥπΥ και τη Διεύθυνση του Νοσηλευτηρίου, πως θα αντιμετωπίσουν την έκτακτη κρίση που προέκυψε μετά την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο γιατρούς για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή.


«Για να ενημερωθεί για τις δράσεις του Οργανισμού έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτηρίου αλλά και η εξυπηρέτηση των ασθενών», επισήμανε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου. 


Τη θέση των δύο γιατρών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για διάστημα τριών μηνών, θα πάρουν δύο γιατροί από την Κύπρο και την Ελλάδα, ώστε να παρακολουθούν τα παιδιά με νεφρολογικά προβλήματα.


Πρόκειται για γιατρό που είναι συμβεβλημένος με το Γενικό Σύστημα Υγείας και Ελληνίδα γιατρό, η οποία πηγαίνει στο Μακάρειο Νοσοκομείο μια φορά την εβδομάδα.


«Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και να δώσουμε χρόνο στη διεξαγωγή της έρευνας από πλευράς της αστυνομίας», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. 


Όσον αφορά την ποινική έρευνα από την Αστυνομία για τον θάνατο της 15χρονης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, ενώ αξιολογούνται και τα διάφορα έγγραφα που έχουν παραληφθεί ως τεκμήρια