Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους οι δύο γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, ζητούν οι γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών.

 Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Νεοφύτα Κυπριανού, μητέρα μεταμοσχευμένου παιδιού

Βέβαια και σεβόμαστε τις έρευνες που διεξάγονται, όμως από την άλλη ζητούμε από το κράτος να σεβαστεί, να αφουγκραστεί και τη δική μας αγωνία, εμάς των γονιών των μεταμοσχευμένων που με αυτή την απόφαση η οποία έχει ληφθεί μας αφήνει στο χάος. Δεν δεχόμαστε πειραματισμούς στην υγεία των παιδιών μας»
 

Δεν διασφαλίζει την δίκαιη διερεύνηση της υπόθεσης η διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους, υποστηρίζει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, που επίσης ζητά την ανάκληση της διαθεσιμότητας των ιατρών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Μακάρειου Νοσοκομείου και κατ´ επέκταση η παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στα παιδιά.

Σύμφωνα με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου

Με την αδρανοποίηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, συναδέλφων με πολλά χρόνια αξιόλογης προσφοράς στον τομέα της υγείας των παιδιών και κομβικής σημασίας καθήκοντα, αναπόφευκτα επηρεάζεται η ασφαλής, εύρυθμη και εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς ολόκληρης της παιδιατρικής κοινότητας της Κύπρου

 Γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προχώρησε σε αντικατάσταση των δύο ιατρών, ενώ ανακοίνωσε πως με προσπάθειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο και με άλλους ιατρούς. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η επιστροφή των δύο πριν την ολοκλήρωση των ερευνών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου

Θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας. Έχει αποφασιστεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο η ομαλή διεξαγωγή της έρευνας ή και ακόμη αλλοίωση μαρτυρικού υλικού
 

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα επίσκεψη στο Μακάριο Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πλάνο διαχείρισης και εξυπηρέτησης των ασθενών, ενώ θα συναντηθεί και με γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών για εξεύρεση λύσεων.