Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φδσ

Βγήκαν στους δρόμους, την περασμένη Τρίτη, μέλη της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού, ζητώντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της 3ης ηλικίας, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία και ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης».

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, σύμφωνα με την οποίαν, οι  συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν μετά από Έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο, κρατώντας πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως, «Κατάργηση του πέναλτι 12% από τις συντάξεις», «Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα , δεν αντέχουμε άλλο», «Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση» κ.ά.

Το συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού, προστίθεται, «είχε αγωνιστικό παλμό, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Οργάνωσης και των συνταξιούχων  να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους», ενώ εγκρίθηκε απόφαση, η οποία απαιτεί επίλυση των 12 πιο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος μίλησε για τη δράση της Οργάνωσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.

Έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας  Παντελής Παντελίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε  αυτή την περίοδο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και έκτακτα συνέδρια σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με απόφαση του ΟΗΕ και της  Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας η ΕΚΥΣΥ είναι μέλος.