Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Παναγιωτόπουλος Ακάρ

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας έχει αυτή την ώρα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. 

Σημειώνεται ότι ο κ.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών.

Η συνάντηση διήρκησε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Όσον αφορά πιθανή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόθεση από την τουρκική πλευρά, ωστόσο η ελληνική πλευρά ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει.

Τη σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «υπογραμμίστηκε η σημασία της διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Όπως αναφέρουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να διαμηνύει στον ομόλογό του ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η Τουρκία επιμένει σε μια επιθετική ρητορική, η οποία φθάνει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση του διαύλου της επικοινωνίας ανοικτού, προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.