Τηλεόραση Ραδιόφωνο
όκ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μήνα προώθησης μητρικού θηλασμού, το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού διοργάνωσαν την Πέμπτη, την πρώτη από δύο προγραμματισμένες Ημερίδες για μητρικό θηλασμό για Επαγγελματίες Υγείας, στον χώρο του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής, στη Λευκωσία. Το 2ο Εργαστήριο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα φετινά Εργαστήρια αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων εργαστηρίων προηγούμενων ετών με σκοπό την προώθηση εφαρμογής της Φιλικής προς το Βρέφος Πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF.

Τα Εργαστήρια φέτος επικεντρώνονται στην εκπαίδευση εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται όχι μόνο στα νοσηλευτήρια/μαιευτήρια αλλά και στην κοινότητα (Μαίες/τήρες, Νοσηλευτές/τριες και Επισκέπτες/τριες Υγείας) όπου η δυάδα μητέρα – βρέφος, λαμβάνουν φροντίδα υγείας, ζουν, δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται.  

Στόχος των εργαστηρίων, σημειώνεται, είναι η προώθηση της δημιουργίας στη χώρα μας κουλτούρας φιλικής προς το βρέφος και τη θηλάζουσα μητέρα. 

Στις εισηγήσεις των Εργαστηρίων περιλαμβάνονται παρουσιάσεις για τα 10 Βήματα Μητρικού Θηλασμού και τις πρόνοιες της Πρωτοβουλίας για τα Φιλικά προς το Βρέφος Νοσοκομεία, για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, καθώς επίσης και για προγράμματα Αγωγής Υγείας που προωθούνται στο πλαίσιο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, αρχίζοντας από την παιδική ακόμα ηλικία και συνεχίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής.

Επίσης, μέσα από την οργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσω της μελέτης περιπτώσεων, να μάθουν για τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης συνηθισμένων δυσκολιών/προβληματισμών της θηλάζουσας, για μύθους και αλήθειες γύρω από τον θηλασμό.