Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτωμα λεμεσος

Πτώμα σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, το οποίο εντόπισε τυχαία ένας εργάτης συνεργείου καθαρισμού, σε χωράφια με βλάστηση, πλησίον του ελικοδρομίου, στο γενικό νοσοκομείο της Λεμεσού, έθεσε σε κινητοποίηση τις αστυνομικές αρχές, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Abdul Calim Sisi, εργάτης συνεργείου

Ήμασταν στη διαδικασία καθαρισμού του κήπου. Μόλις σταμάτησα ήθελα να πάω τουαλέτα. Όταν πήγα εκεί είδα ένα σκελετό ένα χέρι για την ακρίβεια, μόλις το είδα είπα ας καλέσω το αφεντικό μου, λίγο πιο πέρα είδα άλλο ένα μέρος του σκελετού και τότε κάλεσα το αφεντικό μου. Του λέω αφεντικό είδα κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο σκελετό τότε το αφεντικό μου λέει πάμε μαζί να δούμε. Τότε το αφεντικό μου μόλις κατάλαβε ότι όντως είναι ανθρώπινος σκελετός μου είπε ότι πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία

Αμέσως σήμανε συναγερμός και την σκηνή απέκλεισαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από τις πρώτες εξετάσεις που διενήργησαν τα μέλη του ΤΑΕ, προκύπτει ότι το πτώμα εντοπίστηκε μερικώς καλυμμένο με ξηρά χόρτα, ενώ, όπως εκτιμούν οι ανακριτές, ο χρόνος θανάτου φαίνεται να τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω.

Λευτέρης Κυριάκου, Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και του τοπικού αστυνομικού σταθμού μετέβησαν στο μέρος όπου απέκοψαν τη σκηνή για επιτόπιες εξετάσεις.  Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πρόκειται για σκελετοποιημένη σορό η οποία βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο για αρκετό χρόνο

Στη σκηνή κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, για αυτοψία, καθώς και ανθρωπολόγος, ο οποίος εξέτασε το πτώμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως το φύλο, ωστόσο από τις πρώτες εξετάσεις, δίδεται μία ένδειξη ότι πρόκειται για γυναίκα.

Με την αστυνομία να ανασύρει από τα συρτάρια παλαιούς φακέλους με ελλείποντα πρόσωπα, μέχρι και δώδεκα ή και δεκαπέντε χρόνια πίσω, και να διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Λευτέρης Κυριάκου, Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Είναι πολύ νωρίς και πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς για να διαπιστώσουμε το γένος αλλά και το χρόνο. Ελέγχονται όλοι οι κατάλογοι με τα ελλείποντα πρόσωπα και θα γίνουν και οι επιστημονικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ταυτότητα της σορού

Το πτώμα θα μεταφερθεί αύριο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου ανθρωπολόγοι σε συνεργασία με τους ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε εξειδικευμένες και σε επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος θανάτου και εάν ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή σε φυσικά αίτια.

Παράλληλα, με τη μέθοδο DNA θα επιχειρηθεί να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος
πτωμα λεμεσος