Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αντρεας κουτσοφτας

«Όπως δεν τον είδαμε!» μας συστήνεται ο Αντρέας Κουτσόφτας. Ο επιτυχημένος ηθοποιός, τον οποίο παρακολουθούμε στο ρόλο του Θεόδωρου στην δραματική κοινωνική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Σαλώμη» μοιράστηκε μαζί μας την αγαπημένη του ενασχόληση η οποία του δίνει ενέργεια για να ξεκινήσει την ημέρα του και που χωρίς αυτή δεν ζει.

  • Υπάρχει κάποιο χόμπι, μια δραστηριότητα που σας αποφορτίζει από μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα;

Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που με ενδιαφέρουν και μου αρέσει να κάνω, αλλά αυτό που κάνω κάθε μέρα, είναι να γυμνάζομαι. Συνήθως όμως δεν γυμνάζομαι στο τέλος της ημέρας, αλλά πολύ νωρίς το πρωί. Νιώθω ότι ενεργοποιείται το σώμα και ο νους μου.

ανδρεας κουτσοφτασ
  • Πως προέκυψε η συγκεκριμένη ασχολία και πόσο συχνά ασχολείστε με αυτήν;

Το συγκεκριμένο αντικείμενο το γνωρίζω αρκετά καλά, αφού πριν την δραματική σχολή, σπούδασα στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επομένως θα έλεγα ότι είναι στοιχείο βασικό της προσωπικότητας μου.

  • Σε τι σας βοηθάει;

Αν δεν γυμναστώ δεν είμαι συνεννοήσιμος, νιώθω ότι βρίσκομαι σε καταστολή.

ανδρεας κουτσοφτασ
  • Έχετε κάποια ανάμνηση που συνδέεται με αυτή;

Πάρα πολλές! Μετράει χρόνια πίσω. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα άθλημα. Όταν ήμουν ακόμα παιδάκι άρχισα να κάνω Ταεκβοντό. Ήταν η πρώτη επαφή με το αθλητισμό, την προπόνηση, το πρόγραμμα. Στην πορεία προέκυψε ο πρωταθλητισμός, που απαιτεί ακόμα πιο αυστηρό πρόγραμμα σε σχέση με την προπόνηση και με το lifestyle. Όταν πήγα να σπουδάσω γυμναστής, παράτησα (κακώς) τον πρωταθλητισμό. Όμως, ανακάλυψα ένα νέο σύμπαν σε σχέση με την προπονητική και το fitness. Κάτι που στην πορεία ανακάλυψα ότι έχει άμεση σχέση με το θέατρο και την υποκριτική.