Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρκοκυπριακες περιουσιες

Στη δημοσιοποίηση  διαλόγου του βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μιχάλη Γιακουμή, και του Προέδρου της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκου Κέττηρου, κατά την χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής με φόντο την διαχείριση των Τ/κ περιουσιών, φέρνει στο φως σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα πάντα με το  δημοσίευμα, ο Μιχάλης Γιακουμή, αφού ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα της Βουλής και σε κεκλεισμένων των θυρών ανταλλαγή απόψεων, φέρεται να ζήτησε από τους συναδέλφους του να καλύπτουν ο ένας τον άλλο σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Αναφορές που διέψευσε με γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής της ΔΗΠΑ.

Μιχάλης Γιακουμή – Βουλευτής ΔΗΠΑ

Ζήτησα να προστατευθεί το κύρος της Επιτροπής από την ανθρωποφαγία, το λαϊκισμό και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση με δημιουργία εντυπώσεων κάποιων που με ατάκες θέλουν να το παίζουν υπεράνω για σκοπούς προβολής τους στα ΜΜΕ. Δεν τέθηκε ποτέ κανένα θέμα συγκάλυψης από οποιονδήποτε για οποιονδήποτε! Αντιθέτως!Είπα ότι θέλω να υπάρχει διαφάνεια και κάλεσα τους συναδέλφους μου να είναι διπλά προσεχτικοί! Δηλώνω ευθαρσώς και υπεύθυνα πως δεν προκύπτει κανένα μεμπτό ζήτημα είτε για εμένα, είτε για την οικογένειά μου. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από αβάσιμη καταγγελία αποφάνθηκε ήδη για αυτό το ζήτημα και επιβεβαιώνει όσα αναφέρω

 

Όπως προκύπτει η συζήτηση στην επιτροπή άρχισε,  έπειτα από επιθυμία του κύριου Γιακουμή, καθώς φαίνεται να ενοχλήθηκε από μια δημόσια τοποθέτηση για το θέμα από τον πρόεδρο της επιτροπής προσφύγων Νίκο Κέττηρο.

Νίκος Κέττηρος – Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων

Εγώ είχα κάνει δήλωση ότι δεν είχα καμία σύγκρουση συμφέροντος σε ότι αφορά τις ΤΚ περιουσίες ένα θέμα το οποίο είχε αναδειχθεί με καταγγελίες  από την επιτροπή προσφύγων ένοιωσα την ανάγκη επειδή δεν αναφερόταν η πρόεδρος της βουλής ποιοι βουλευτές, ούτε τα ονόματα ούτε σε ποιες επιτροπές  ήταν  υπήρξαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην επιτροπή προσφύγων  ένοιωσα την ανάγκη ότι έπρεπε να κάνω αυτή την δήλωση

 

Πέραν τούτων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα όσα περιγράφονται  στο δημοσίευμα,  επικαλούμενος θέμα  δεοντολογίας καθώς η συγκεκριμένη  συνεδρία  της επιτροπής προσφύγων  ήταν κεκλεισμένων των θυρών.